Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-tittarnas starka reaktion efter myggtipset i Nyhetsmorgon

18 jul, 2019 
Martin Järborgs förvåning i Nyhetsmorgon – efter Fredrik Strages påståenden om myggen
I Nyhetsmorgons studio gästades programledarduon Frida Nordstrand och Martin Järborg av musikjournalisten Fredrik Strage som bland annat tipsade tittarna om hur de kunde skrämma iväg myggen med en viss typ av musik. Tittarna blir minst sagt roade av tipset.
Annons

Den nya programledarduon Frida Nordstrand och Martin Järborg har under veckan huserat i tv-rutan för Nyhetsmorgons räkning. Och tittarna har inte varit besvikna.

”Gillar verkligen er två som programledare… hoppas få se er leda Nyhetsmorgon även i fortsättningen!”, uttrycker en nöjd tittare på Nyhetsmorgons Instagram.

”Vilket proffsigt programledarpar. Så engagerade och bra”, hyllar en annan vidare.

Under tisdagsmorgonen gästade musikjournalisten Fredrik Strage studion för att bland annat prata om Beyoncé som gör Nalas röst i nya Lejonkungen-filmen, men också för att prata om hur mygg reagerar på genren dubstep.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han förklarar att det, enligt några forskare som testat att utsätta mygg för den amerikanska dubstep-producenten Skrillex, går att skrämma bort myggen med hjälp av musiken.

– Vi kan lyssna lite på hur det låter här i bakgrunden, säger han och diggar tydligt med i musiken som spelas, han förklarar sedan:

Annons

– Det där var det så kallade droppet, när basen verkligen kickar in.

– Och då drar de? frågar Frida Nordstrand och syftar på myggorna.

Fredrik Strage förklarar hur det enligt forskarna ska ha gått till.

– Myggen slutar suga blod och myggen som utsätts för Skrillex parar sig också betydligt mindre än andra mygg. Dåligt sex till Skrillex.

– Dåligt myggsex till Skrillex, fyller Martin Järborg skämtsamt i då.

Men om detta faktiskt fungerar för att skrämma bort de myggor vi har här i Sverige är han inte helt säker på däremot.

– Det här var den afrikanska gulafebernmyggan, så jag är inte helt säker på om det här funkar på svenska mygg. Men det är bara att släpa ut en stor högtalare i naturen och testa!

Roade TV4-tittare

Nyhetsmorgon har själva delat med sig av klippet där Fredrik Strage pratar om myggens reaktion på dubstep på sitt Instagram-konto. Bland kommentarerna går det att hitta många roade, och smått imponerade, TV4-tittare.

Jag hällde ut mitt morgonkaffe för att jag skrattade så hårt…”, skriver en road tittare.

Vilken lirare! kolla reporterns ansikte”, skriver en annan som noterar Martins reaktion på Fredriks Strages tips.

Så vad säger ni, är det något myggtips ni kommer att anamma i sommar?

FOTO: TV4

Annons