TV4-tittarna rasar efter TV4:s inslag om 9/11 i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt Nyhetsmorgon

Efter lördagens sändning av Nyhetsmorgon riktas nu starkt kritik mot kanalen.
”Tycker det är dåligt”, skriver en upprörd tittare.
Fem anledningar att älska Jenny Strömstedt
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett direktsänt morgonprogram med nyheter, fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

Programledarna för det populära morgonprogrammet varierar, bland andra är det Steffo Törnquist, Jenny Strömstedt, Anders Pihlblad, Maria Forsblom och Soraya Lavasani som styr skutan under veckans alla dagar.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Visade ett inslag om 9/11

Under lördagens sändning av Nyhetsmorgon på TV4 var bland annat Jonas Gardell på plats för att prata om sin nya bok. Det diskuterades även om en ny dokumentär av Lena Nyman och självklart var också 9/11-attackerna i New York i stort fokus, eftersom det idag är 20 år sedan som det fruktansvärda hände.

Men efter TV4:s inslag om terrorattacken möttes de av stark kritik. Många reagerade nämligen på att inslaget inte var textat, vilket de ansåg var dåligt då det både finns hörselskadade och folk som inte förstår engelska.

Nu sätter tv-tittarna ner foten.

TV4-tittarns kritik mot Nyhetsmorgon

Det är på Nyhetsmorgon sociala medier som tittarna tycker till. Under en bild på en leende Jenny Strömstedt, som var programledare under lördagens sändning, fylldes kommentarsfältet snabbt upp med kommentarer från tv-tittare som var allt annat än nöjda med dagens sändning.

”Tycker det är dåligt av TV4 att inte ha översatt reportaget om 9/11. Alla kan inte engelska, eller som jag som är hörselskadad”, skriver bland annat en person.

”VARFÖR textar ni inte? Borde sånt inte kollas upp innan sändning? Dåligt. Kommer fram till och från”, skriver en annan.

Vissa skriver däremot att det hade kommit upp en textning men att de upplevde det som väldigt frustrerande då den försvann då och då eller släpade efter.

”Översättningen på Nyhetsmorgon är hemskt frustrerande. Hör inte vad personen säger då texten inte ens hänger med. Ta bort”, skriver en varpå en annan också berättar:

”Det har dykt upp en automatisk textning med lite eftersläp. Känns som någon sitter och textar live. Jag har inte gjort några förändringar på min tv. Mycket skumt, och irriterande!”

TV4 har i nuäget inte svarat på några av de upprörda tv-tittarnas kommentarer.

LÄS OCKSÅ: Anders Pihlblad avslöjar att allt i Nyhetsmorgon inte är direktsänt

LÄS OCKSÅ: Micke Leijnegards attack mot Jessica Almenäs program Superstars

FOTO: TV4/Facebook, Nyhetsmorgon/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN