TV4-tittarnas kritik mot Lotta Engbergs tilltag med artisterna

TV4-tittarnas kritik mot Lotta på Liseberg – efter Lotta Engbergs tilltag med artisterna

Hemma i tv-soffan kan tittarna kika på Lotta på Liseberg varje måndagskväll, trots att det inte går att besöka programmet som publik.
Nog är programmet under ledning av Lotta Engberg populärt, men tittarna är nu kritiska till programledarens agerande med artisterna.
Slå på ljud

I våras var det inte säkert att TV4:s populära Lotta på Liseberg skulle komma att bli av, på grund av Covid-19 och hälsomyndighetens restriktioner var det oklart hur framtiden för tv-programmet under ledning av Lotta Engberg, 57, skulle bli. Men i början av maj kom det glädjande beskedet – programmet skulle bli av, däremot utan publik på plats.

– Jag är så vansinnigt glad för att jag har precis fått besked att det blir Lotta på Liseberg, meddelade en överlycklig Lotta Engberg då.

Och nog blev också tittarna glada över beskedet! Fyra måndagar i rad har vi nu fått ta del av allsång med Lotta Engberg på Lisebergs scen, och gäster som Eric Saade, Hanna Ferm och Charlotte Perrelli har gästat programmet.

Under kvällen ser vi återigen Lotta Engberg på scenen, och i kväll gästas hon bland annat av Linnea Henriksson och Robin Bengtsson, som vi så sent som i februari såg i Melodifestivalen. Robin som tävlande artist, och Linnea som programledare.

Tittarnas kritik

Trots att TV4 och produktionen följer Hälsomyndighetens restriktioner och utesluter publik på plats på Liseberg så finns det annat som tittarna uppmärksammat som inte går helt i linje med vad man önskas göra under den rådande pandemin.

TV4:s Facebook-sida påpekar flera tittare att Lotta sällan håller avstånd till gästerna.

Hur tänker ni kring avstånd mellan artister och Lotta….flera måndagar nu så har de inte hållit avstånd över huvudet taget…. Lotta satt dessutom och lutade sig mot Eric Saade när han var där… visst det är vuxna människor men det sänder ju inga bra signaler till oss tittare”, skriver en.

Håller med. Jag har skrivit samma för ett tag sedan, men fick inget svar från TV4 hoppas du får”, skriver en till.

Håller med. Har också reflekterat över det”, skriver ännu en.

Lotta Engberg i Bingolotto

Lotta Engberg har synts mer än vanligt i tv-rutan i år. När programledaren Rickard Olsson under våren blev sjuk och tvingades hoppa av Bingolotto så fick Lotta Engberg hoppa in som ersättare. Och det gjorde hon med bravur.

När det för ett par veckor sedan var dags för säsongsavslutning av Bingolotto avslöjade Lotta Engberg att hon kommer att fortsätta leda programmet i höst – då tillsammans med Stefan Odelberg, 45, som hon har jobbat med flera gånger tidigare.

– Det känns jättekul verkligen, vi passar så bra ihop. Hon är precis lika opretentiös som jag, gillar att jobba mycket och i ett team, sa Stefan Odelberg om sin nya kollega Lotta Engberg till Hänt då.

FOTO: TT/Tommy Holl

SENASTE NYTT!