TV4-tittarnas kritik mot Anders Pihlblad efter uttalandet: “Pinsamt”

Anders Pihlblad, Sofia Geite

Anders Pihlblad är en Sveriges mest folkkära programledare.
Men under veckans sändning av Nyhetsmorgon uttalade han sig på ett sätt som väckt starka reaktioner.
Nu svarar han på kritiken.
0:37

Efter reklamen: Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

(0:37)

I Nyhetsmorgon bjuder de tittarna på alltifrån nyheter till spännande intervjuer, och programledarna som syns i rutan är många.

Den 25:e mars firade svenskarna i vanlig ordning våffeldagen och självklart var Nyhetsmorgon snabba med att fånga upp det härliga temat.

Dagen till ära var det inga mindre än Anders Pihlblad och Sofia Geite som ledde tittarna genom programmet, och vid sin sida hade de också våffelexperten Tea Malmegård.

Hon var där för att bjuda på riktiga lyxvåfflor så som ramslöksvåffla med varmrökt lax, frasvåffla med saffransglass och rårörda salmbär och kardemummavåffla med vaniljgrädde. En minst sagt härlig blandning med andra ord!

Tea Malmegårds bästa våffeltips

Medan Tea stod och gräddade sina våfflor berättade hon att hon har testat något nytt i receptet i år - nämligen bubbelvatten.

– Det här året har jag gjort en ändring. Istället för att bara ha iskallt vatten har jag även haft kolsyrat vatten, avslöjade hon och fortsatte:

– Jag åt en fenomenal våffla i Sälen och då frågade jag faktiskt och då berättade de att de hade kolsyrat vatten i smeten.

Men vad är det som det kolsyrade vattnet egentligen bidrar med?

– Själva degen har ju bivit väldigt mycket tjockare. Det blev verkligen som en lös bröddeg istället för att det ska bli så kladdigt när man gör våfflorna, förklarade hon.

Men det är inte bara grundreceptet som är viktigt, även grädden är en viktig detalj.

– Om inte våfflan i sig är viktig så är det grädden som är det näst viktigaste. Och då är det en lättvispad grädde man vill åt, inte sprutgrädde och absolut inte för vispad grädde.

När våfflorna var färdiggjorda fick Anders och Sofia äntligen smaka, och det var ett par nöjda programledare man såg.

– Alltså jättegod, utbrast Sofia varpå Anders höll med:

– Det här var ju ONÖDIGT gott. Jättegott verkligen.

TV4-tittarnas skarpa kritik mot Anders Pihlblad efter uttalandet – nu svarar han

Men Anders uttalande om att det var "onödigt gott" har väckt starka reaktioner. Under ett inlägg på Nyhetsmorgon Instagram nu en tittare programledaren för orden.

”Helt otroligt vad båda ni lyckas uttrycka er problematiskt kring mat genom subtila kommentarer. Pinsamt och befängt. Thea fick rädda upp era skeva kommentarer flera gånger för det hänvisade till ätstört beteende. Anders, hur kan en våffla vara ”onödigt god”? Så trött på denna sortens kommentarer”, skriver personen.

Men Anders är snabb med att ta till sig.

”Då korrigerar jag mig nu och säger: Den var fantastiskt god (för det var den)! Trevlig helg!”, svarar han.

SENASTE NYTT!