Artikeln innehåller reklamlänkar

Följarnas frågor om valpen Solo – Fredrik Steen ryter ifrån

Fredrik Steen och valpen Solo i Nyhetsmorgon

TV4-tittarna reagerade när Fredrik Steen besökte Nyhetsmorgon med Lilla Nymo och valpen Solo. Nu ställer de sig frågande till valpens beteende, något som får hundcoachen att ryta ifrån.

Att TV4:s egna hundcoach Fredrik Steen besöker Nyhetsmorgon med programmets egna hundar, Lilla Nymo och 4 månader gamla valpen Solo, är mer regel än undantag nu för tiden.

Där visar han upp hundarnas framsteg i träningen och i vanliga fall brukar deras gästinhopp vara oerhört populärt bland tittarna. Men efter ett inslag häromdagen har både kritik och frågor om Solos beteende bubblat upp till ytan.

Under intervjun med husse Fredrik Steen satt nämligen Solo och nafsade och bet på honom vid upprepade tillfällen. Och många tittare ställer sig frågande till att en professionell hundtränare tillåter att en ung hund att göra så.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Debatten har varit så stor att Fredrik Steen nu bemöter kritiken via sin Instagram. I ett klipp med Solo ryter han ifrån ordentligt och sätter ned foten, han hävdar att valpens beteende är fullt tillåtet.

– När jag kom hem hade jag fått massor av mejl och frågor på Instagram om det här med Solos bitande på mig, inleder Fredrik Steen videon och fortsätter med att förklara:

– Då är det så här; ett, får han göra så? Ja, det får han, på mig får han göra det. Ska din hund få göra så? Det måste du avgöra. Kan man ta bort det här? Ja, det kan man på olika sätt. Men i min värld växer det bort, han kommer inte bli en bitande hund som vuxen.

Fredrik Steen är den som uppfostrat Solos mamma Lilla Nymo, och det är även han som har hand om valpens träning – och målet är att Solo eventuellt ska kunna arbeta som polishund i framtiden. Han har dessutom en baktanke med att låta Solo hålla på med sitt nafsande.

– Jag vill använda den här tiden när han är så här ung att skapa en relation, inte skapa en massa nej och fyande som bara försämrar relationen. Men det är helt upp till dig. Det är du som avgör och du som bestämmer hur du vill att din hund ska vara. Tänk på det, avslutar Fredrik Steen sitt inlägg.

Kommentarsfältet har nu fyllts med stöttande kommentarer och följarna hyllar Fredrik Steen för hans kloka ord.

Se klippet här: 

LÄS OCKSÅ: TV4-profilens besked: Därför vägras Lilla Nymos valp besöka Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: TV4-hunden Lilla Nymos valpar har dött – nu ger TV4 nästa tragiska besked: ”Förtvivlad”

 

FRÅN FÖRSTASIDAN