TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4-tittarnas kritik mot Sveriges Mästerkock: ”Ofräscht!”

17 jan, 2019 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Sveriges mästerkock får kritik av tittarna.
Matlagningstävlingen Sveriges Mästerkock på TV4 har redan fått kritik av tv-tittarna – efter bara några avsnitt. Efter gårdagens avsnitt är det flera som reagerat över en särskild händelse.
Annons

TV4:s populära matlagningstävling Sveriges Mästerkock är inne på sin nionde säsong. Igår sändes det tredje avsnittet och det var ett nervöst gäng som samlats för att bedömas av juryn, bestående av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing.

I gårdagens avsnitt var det dags för slutkval och en av uppgifterna var att laga en smaskig smörgåstårta. Det blir något av ett kaos när deltagarna ska få tag på ingredienser till sin smörgåstårta. Det rivs och rycks bland räkor, lax och gräslök.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kommer inte fram. Jag ser hur de här ljusa brödbitarna försvinner ganska snabbt. Jag ser också hur räkorna försvinner ganska snabbt, säger Stefan Nylén Stein, en av deltagarna.

Fler av deltagarna reagerade över att det var svårt att komma åt maten i skafferiet och vissa fick nöja sig med andra ingredienser än de från början tänkt sig. På Sveriges mästerkocks Facebooksida är det också tv-tittare som reagerat över detta.

Annons

Ingen rättvis tävling när inte alla har samma förutsättningar att få tag i råvarorna när de ska plockas ihop“, skriver en person som en kommentar.

Tv-tittarna reagerar över håret

Det är dock en annan sak som får flera av tv-tittarna att reagera mot programmet – nämligen att flera av de matlagande deltagarna inte satt upp sitt hår innan tävlingen.

Hoppas att alla med långt hår sätter upp det. Ofräscht! Skulle inte vilja smaka maten“, skriver en person på Facebook.

Fler håller med.

Trevligt program. Har bara lite svårt att förstå att kockarna med långt hår får hänga sitt vackra hår över matlagningen“, skriver en person som får svar av en annan tv-tittare.

Har alltid också undrat det. Har alltid mitt hår uppsatt när jag gör mat å då gör ja bara mat till 2. Undrar också dom som har långa naglar å ringar på sig.

TV4 har i skrivande stund inte svarat på tittarnas kritik.

FOTO: TV4

Annons