Artikeln innehåller reklamlänkar

Jubel efter inslaget med Victoria och Estelle i Nyhetsmorgon

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle plockar skräp i TV4:s Nyhetsmorgon.

Under lördagen mötte TV4:s Jesper Börjesson upp kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i Hagaparken för att uppmärksamma den stora skräpplockardagen.
Inslaget där kungligheterna plockar skräp blev mycket uppskattat av Nyhetsmorgons tittare.

Under lördagen var det Håll Sverige rent-dagen, vilket uppmärksammades på flera håll i landet. Dagen återkommer varje år och uppmuntrar till att plocka skräp, för att uppmärksamma nedskräpningens konsekvenser.

Några som gjorde detta var kronprinsessan Victoria, 42, och prinsessan Estelle, 7. Tillsammans gick de i Hagaparken i Stockholm för att se om det fanns något skräp att plocka upp. Och det dröjde inte länge innan de båda hade skräp i påsen.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Med dem på plats fanns Nyhetsmorgon-programledaren Jesper Börjesson, 48, som intervjuade kronprinsessan om Håll Sverige rent-dagen och dess syfte.

– Hur viktig är den här Håll Sverige rent-dagen tycker kronprinsessan? frågar Jesper Börjesson.

– Jag tycker det är väldigt viktigt. Det är en väldigt viktig manifestation i att vi måste alla hjälpas åt att städa upp i naturen, för så som det ser ut idag det är att det är väldigt nedskräpat, svarar kronprinsessan Victoria.

Hon fortsätter berätta att den stora utmaningen är att se till att skräpet inte hamnar i naturen från första början.

– Där är det så att vi måste vinna varje ny generation för miljöarbetet, i miljömedvetenhet. Därför tycker jag det är väldigt viktigt att även Estelle är med idag, för man kan faktiskt göra någonting som är så sorgligt som nedskräpning till en rolig sak som man kan göra tillsammans. Men i grund och botten är det något väldigt tragiskt och någonting väldigt allvarligt. Vi håller ju på att faktiskt kväva oss själva i plast och skräp.

En sprudlande Estelle under skräpplockningen

På TV4:s Facebook-sida har Nyhetsmorgon delat inslaget, där man inledningsvis får se bilder från Estelle och Victorias skräpplockning i parken.

– Mamma, här kanske det finns skräp! ropar prinsessan Estelle till mamma Victoria i klippet.

Senare i inslaget stämmer Jesper Börjesson av hur mycket skräp som de båda kungligheterna plockat upp.

– Vad hittar kronprinsessan och prinsessan? frågar han.

Och prinsessan Estelle svarar glatt:

– Jag har hittat tre saker och mamma har hittat… en, två, tre, fyra, fem saker!

– Man behöver inte anstränga sig så mycket, tyvärr, konstaterar kronprinsessan Victoria.

Inslaget där kronprinsessan och prinsessan plockar skräp tillsammans har fått mycket uppskattning från TV4-tittarna. I kommentarsfältet under Facebook-inlägget skriver de ut sina jubel över kungligheternas goda gärning för miljön.

”Så fint initiativ. Vi alla borde värna om naturen. tänk hur många djur som tvingas avlivas för att dom blir förgiftade av skräp i naturen”, skriver en.

”Bra gjort och dottern lär sig av sin mamma”, skriver en annan.

”Fint mor och dotter gör saker tillsammans för miljön!”, skriver ännu en.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!