TV4-tittarnas ilska mot Nyhetsmorgon – efter stora problemen

TV4-tittarnas ilska efter problemet

Nyhetsmorgons återkommande gäst, hunden Lilla Nymo, fick valpar i september och TV4:s tittare har fått i uppdrag att namnge en av dem.
Men ett stort problem i omröstningen på Nyhetsmorgons Facebook-sida har fått tittarna att rikta stor kritik mot TV4.
”Trist”, skriver en besviken tittare.
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem
Slå på ljud

I TV4:s populära morgonprogram Nyhetsmorgon har en återkommande gäst varit hundcoachen Fredrik Steen, 46. Vid Fredriks besök har tittarna fått följa hunden Lilla Nymo – Nyhetsmorgons egna maskot – och hennes son Solo, som sorgligt nog blev den enda överlevande valpen i Lilla Nymos första kull som födde i mars förra året.

Men lyckligtvis fick Lilla Nymo i september återigen tillökning – och denna gång var det tio friska valpar som föddes.

Inatt kom tio valpar, alla svarta, 5 tikar, 5 hanar….. just nu mår alla jättebra.”, meddelade Fredrik Steen då på sin Instagram.

Vad ska Lilla Nymos valp heta?

Nu är Lilla Nymos valpar snart redo att lämna sin mamma för nya familjer, och hundcoachen Fredrik Steen har tidigare berättat att han valt att behålla en av dem. Under gårdagens Nyhetsmorgon pratade programledarna Jenny Alversjö, 45, och Anders Pihlblad, 51, återigen med Fredrik och inför inslaget berättade Jenny att Fredrik har en ”otroligt viktig uppgift” och Anders Pihlblad förklarade vidare:

– Den handlar ju om Lilla Nymos valp, och den här lilla tjejen har ju inte något namn än.

Fredrik berättade att han än så länge kallar valpen som han valt att behålla för ”Valpis”, men säger att det inte kommer hålla i längden – och det är där TV4-tittarna kommer in i bilden.

Nyhetsmorgons sociala medier har tittarna tidigare fått ge förslag på vad den lilla valpen ska heta. Utifrån förslagen har Nyhetsmorgon valt ut totalt fem namn som tittarna nu har möjlighet att rösta på. På programmets Facebook-sida har en video publicerats där tittarna ska kunna lägga sin röst på något av namnen; Fyran, Fnysan, Lakrist, Sotis eller Steffi.

”Nästa torsdag den 24 oktober kommer Fredrik, Lilla Nymo och valpen hit till Nyhetsmorgon och då ska valpen få sitt namn”, skriver Nyhetsmorgon i samband med omröstningen.

Ilskan efter misslyckade omröstningen

Men i kommentarsfältet till videon på Nyhetsmorgons Facebook-sida är det många upprörda tittare. Över tusen kommentar har kommit in där flertalet skriver att det inte fungerar att rösta.

Enligt Nyhetsmorgon själva beror problemen på att röstnings-funktionen inte fungerar i vissa telefoner, och hänvisar därför tittarna till att använda en dator för att rösta istället – vilket har fått några av tittarna att rikta skarp kritik mot TV4.

”Var ju tråkigt att inte se och rösta på namnen. Varken mobil eller surfplattan fungerar det på”, skriver en upprörd tittare.

”Urdåligt att ni inte kan se till att alla som vill kan få rösta”, skriver en annan.

”Trist att ni på TV4 som ansvarar inte kollat att det/hur det funkar innan”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN