Tittarnas ilska efter Steffos ord i Nyhetsmorgon: ”Oproffsigt”

TV4-tittarnas ilska efter Steffo Törnquists ord i om vegansk mat i Nyhetsmorgon

På plats i Nyhetsmorgon med programledarna Soraya Lavasani och Steffo Törnquist fanns kocken Mattias Kristiansson för att tillaga och bjuda på vegansk mat. Steffos ord om maten får TV4-tittarna att reagera efter sändningen.

Under mellandagarna huserade bland annat programledarna Soraya Lavasani och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon. En morgon var kocken Mattias Kristiansson på plats för att gästa Nyhetsmorgons studio och berätta om, tillaga och bjuda programledarna på veganska rätter.

– Det är helt obegripligt hur mycket man kan skriva om vegansk mat, säger Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon när han visar upp Mattias Kristianssons veganska kokbok.

– Men det är för att du är så oupplyst Steffo, säger kollegan Soraya Lavasani som svar till Steffo.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Medan kocken Mattias Kristiansson håller på att tillaga maten ställer sig Steffo Törnquist frågan:

– En sak som jag tycker är intressant att prata om är inställningen, att det ofta är: antingen så är man vegan eller inte. Varför måste det vara så himla allvarligt? Kan man inte vara lite av varje?

Tittarnas reaktion efter orden

Något vidare svar får frågan inte. Men vad frågan däremot får är TV4-tittare att reagera negativt. I ett av Nyhetsmorgons inlägg på Instagram ifrågasätter flera av tittarna hans ord om vegansk mat och att titulera sig som vegan eller inte.

Tror Steffo missat poängen med att vara vegan”, skriver en tittare bland kommentarerna på Instagram.

Oproffsigt sagt av honom… då förstår han verkligen inte grejen med att vara vegan”, skriver en annan.

Sjukt tråkigt och oproffsigt med Steffos dryga attityd mot Mattias och okunnighet gällande vegansk mat. Han kan kolla in på min sida här och se massa att bli mätt på”, skriver ännu en.

Men det finns också tittare som håller med Steffo Törnquist i hans tankar om vegansk mat. På Nyhetsmorgons Facebook-sida är det annat än negativt som kommenteras.

Steffo är sig själv och gör ett roligt trevligt program med Soraya”, skriver en.

Varför vill inte veganen äta kött och mejeri? Fråga det. Konsumtion av svenskt nötkött och mejeri ger öppna landskap, biologisk mångfald och en god folkhälsa”, skriver en annan.

LÄS MER: Jennys ilska mot Steffo efter orden i TV4: ”Orkar inte mer”

LÄS MER: TV4-tittarnas ilska efter Jenny och Steffos ord i Nyhetsmorgon

FOTO: TV4