TV4-tittarnas ilska efter inslaget i Nyhetsmorgon: ”Skärpning”

07 aug, 2019 
Rania och Thomas Ritter i Nyhetsmorgon
I måndags gästade ryttarstjärnan Sara Algotsson Ostholt TV4:s Nyhetsmorgon. Nu riktas kritik mot programledarna Thomas Ritter och Rania Shemoun Olssons beteende under intervjun.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

I måndags var det återigen dags för Thomas Ritter, 43, och Rania Shemoun Olsson, 44, att vara programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Under sommaren har fått se allt mer av just denna duo, då flera av personerna i originaluppsättningen befinner sig på semester.

När Rania Shemoun Olsson återvände till rutan i juli skrev TV4 ett inlägg på sin Facebook-sida där de berättade att hennes ledighet är över. Sedan dess har hon med jämna mellanrum dykt upp i Nyhetsmorgon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Rania är tillbaka från semestern, och tillsammans med Johan gör hon er sällskap i rutan hela morgonen”, skrev kanalen i inlägget till en bild på Rania tillsammans med Johan Macéus, 46.

Tittarilska efter inslaget med Sara Algotsson Ostholt

Under måndagens avsnitt av Nyhetsmorgon intervjuade Thomas och Rania bland annat ryttarstjärnan Sara Algotsson Ostholt som förlorade sina älskade hästar i en olycka.

Annons

TV4 har lagt upp klippet på sin Facebook-sida och i kommentarsfältet är det tydligt att tittarna inte är helt nöjda med inslaget. Flera personer riktar nämligen kritik mot programledarduons beteende under intervjun.

”En trevlig intervju men tråkigt av er att inte låta Sara prata färdigt vid några tillfällen utan att ni avbryter henne med nya frågor. Vi vill ju höra färdigt hennes svar skärpning. Lägg mer tid på era gäster”, skriver en person i en kommentar till inslaget och får medhåll:

”Jag reagerade också. Hon sitter och berättar om det hemska, då avbryter dom vid flera tillfällen. Dåligt!”

”Håller med helt, Sara blev avbruten hela tiden, i ett jobbigt samtal för henne där hon behövde få berätta. Verkade inte som intervjuaren lyssnade på vad Sara sa utan bara ville ställa sina frågor”, skriver en tredje.

Nu har TV4 besvarat tittarnas kritik i kommentarsfältet.

”Noterat att ni är flera som har denna synpunkt och kommer att ta det vidare till redaktionen”, skriver de.

FOTO: TV4

Annons