TV4-tittarnas hårda kritik mot Lotta på Liseberg

Lotta Engberg

Lotta Engberg har bockat av ännu en måndagskväll i TV4-succén Lotta på Liseberg.
Men efter programmet visade sig flera tittare rikta hård kritik mot ett beslut som kanalen tagit.
”Fantasilöst och trist”, skriver en tittare på programmet Facebook-sida.

Ännu ett program av Lotta på Liseberg har gått av stapeln. Sommar efter sommar har Lotta Engberg, 57, bjudit på allsång med svenska artister på Stora scenen på Liseberg och i år är inget undantag. Tillskillnad från tidigare år genomförs årets program utan någon publik – detta på grund av pandemin.

Denna vecka gästades Lotta av The MamasWilliam SegerdahlPeg Parnevik, Anis Don Demina och Mando Diao.

Hemliga gästen mitt i direktsändning

Inte nog med artisterna som nämndes ovan så visade sig TV4 dessutom bjuda på en hemlig gäst. Det fanns även en viss anledning till att gästen inte presenterades innan programmet, som de andra artisterna. När Hänt når TV4 förklarar de anledningen till beslutet.

”Det är en hemlig gäst för att överraska tittaren som önskat en hyllningssång till en närstående. För i varje program får en tittaren hylla någon/några närstående med en låt”, skriver Ina Kokalari, pressansvarig för Lotta på Liseberg i ett meddelande till Hänt.

Tittaren Marcus visade sig bli glatt överraskad när Elisabeth Andreassen plötsligt dök upp och sjöng en hälsning till hans familj som han inte hade kunnat träffa på ett halvår.

TV4-tittarnas hårda kritik: ”Fantasilöst”

Men alla tittare visar sig inte vara lika nöjda över kvällen program. På programmets Facebook-sida riktar nämligen flera tittare hård kritik mot ett beslut som tagit för programmet. Flera menar nämligen att det är tråkigt att det är samma artister som uppträder i TV4-programmet som i SVT:s Allsång på Skansen.

Alltid samma artister på båda allsångerna, man tappar intresset, finns så många artister, så borde inte vara svårt variera”, skriver en tittare.

”Bottennapp med samma artister som sjunger samma låtar som på Skansen. Nog finns det fler artister som kunde ges chans att visa upp sig med tanke på det svåra läget inom branchen”, skriver en annan.

Det är t.o.m. med veckan efter, ibland dagen efter. Händer att de också framför samma sångnummer. Fantasilöst och trist… tycker jag!”, skriver en tredje.

TV4 har även valt att svara på kritiken genom ett meddelande på Facebook-sidan.

”Tack för synpunkten! Jag ska ta vidare att du önskar mer variation på artisterna.”

FOTO: Tommy Holl/TT