Artikeln innehåller reklamlänkar

Tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”

Tilde de Paula Ebys ersättare i Efter fem

I veckan blev Tilde de Paula Eby ersatt av Henrik Alsterdal i Efter fem. Nu hyllas TV4-profilen för sin programledardebut i rutan.
Slå på ljud

Efter fem började sändas på TV4 i början av året. Den tidigare Nyhetsmorgon-profilen Tilde de Paula Eby, 46, är ofta programledare för Efter fem men ersätts av Anna Brolin, 39, när Tilde är upptagen med inspelningen av Let’s dance på samma kanal.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Men i måndagens avsnitt såg uppställningen lite annorlunda ut. Som vanligt var Axel Pileby, 32, på plats i studion men istället för att ha Tilde eller Anna vid sin sida hade han sällskap av TV4-profilen Henrik Alsterdal, 39. Henrik jobbar annars som nyhetsankare men fick alltså prova på rollen som programledare i veckan.

”Sådärja! Då var min programledardebut i Efter Fem avklarad! Har bara vetat om det här i några dagar, och har knappt vågat tala om det för någon. Blev två sjukt intensiva direktsända timmar med finfina gäster”, skrev Henrik Alsterdal i ett inlägg på Instagram efter att sändningen var över.

TV4 tittarna hyllar Henrik Alsterdal i Efter fem på TV4

Inför måndagens Efter fem skrev TV4 ett inlägg på Facebook där de förklarade anledningen till att Henrik ersätter Tilde de Paula Eby i programmet.

”Tilde de Paula är på annat uppdrag idag – men vad gör det när Henrik Alsterdal tar över i kväll”, skrev de i inlägget.

I kommentarsfältet är det tydligt att tittarna uppskattade ändringen och Henrik Alsterdals debut som programledare.

”Så fint att se Henrik i fler roller än nyhetsuppläsare! Känns så empatisk och genuint fin. Och duktig. Axel gör också alltid bra ifrån sig. Fin duo”, skriver en person i en kommentar.

”Mera Henrik i rutan! Han är ju såååå bra”, skriver en annan.

”Så duktig du är Henrik…Passar utmärkt som programledare”, skriver en tredje.

Även på Henrik Alsterdals privata Instagram-konto hyllas han av följarna. Där skriver tittarna bland annat att han upplevdes som ”proffsig” och ”behaglig att se i rutan”.

FOTO: Facebook, Instagram, Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

SENASTE NYTT!