LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV4-tittarnas ilska – rasar efter Renées brygga: ”Passar inte”

28 jul, 2022 
Tommy Körberg i Renées brygga
Sommar och sol.
Och på TV4 är det mesta sig likt – lite för likt.
Nu reagerar tittarna.
Annons
Tommy körberg om när hans pappa dök upp oinbjuden på hans bröllopBrand logo
Tommy körberg om när hans pappa dök upp oinbjuden på hans bröllop

Värmerekord och soliga dagar innebär inte att tittarna lämnar tv-soffan. I sommar bjuds vi som alltid på SVT:s Allsång på Skansen och TV4:s Lotta på Liseberg – som varje vecka också lockar hundratusentals svenskar att sätta sig framför tv:n eller skärmen.

Men till skillnad från övriga årstider ekar tv-tablån rätt tom när det kommer till andra nya program.

Under sommaren väljer kanalerna att sända repriser av gamla succéprogram och filmer som gått under hösten, vintern och våren. På onsdagen visade TV4 till exempel en repris av vinterns Renées brygga där Tommy och Anton Körberg, samt Happy och Annika Jankell gästade Renée Nybergs program.

På sin Facebooksida har TV4 publicerat ett klipp från programmet, som de också förklarar är en repris. I just det avsnittet berättar Tommy och Anton om deras tidigare ansträngda far-son-relation och hur de hittade tillbaka till varandra. Tommy Körberg chockar även Annika Jankell när han avslöjar att han var 39 år första gången han träffade sin biologiska pappa – på sitt eget bröllop.

Annons

– Ja, oinbjuden. Det var jättekonstigt. Han stod bara där. Det var morsan som fick syn på honom, säger han i avsnittet.
– Då sa jag bara gå härifrån, var inte här. Morsan blev ju väldigt upprörd över det. Det är ju hon som tagit hand om oss, så det var för hennes skull.

Tittare: Trött på TV4-repriser

Över tusen personer har gillat TV4:s inlägg, så nog verkar många uppskatta programmet. Men i kommentarsfältet har en het diskussion uppstått.

”Jag är så less på TV4:s repriser”, kommenterar en person inlägget.

Personen får också medhåll.

”TV4 måste visa Jönssonligan och Sällskapsresan, Bytt är bytt, kockar, bryggor med mera, till de är helt söndertrasade”, skriver en annan tittare.

Renée Nyberg
Renée Nyberg leder TV4:s tittarsuccé Renées brygga. Men långt från alla är nöjda med att behöva se det igen nu när TV4 sänder repriser under sommaren.

En tredje kommenterar:
”Håller helt med! Hur många gånger tycker de att vi behöver se de där programmen? Vad är det som är problemet? Har de dålig ekonomi och måste köra det de har i stället för att skaffa nytt? Återbruk är bra, men passar inte om man gör TV!”

Men det finns de som tar kanalen i försvar. Och menar kort sammanfattat att det är helt frivilligt att slå på kanalen, och som alternativ kan man ju alltid välja en annan tv-kanal...

FOTO: Renées brygga/TV4

Annons