TV4 svarar – därför är inte gården nedriven i Farmen 2021

Farmen

När deltagarna i Farmen kommer till gården brukar den vanligtvis vara helt nedriven, och de måste därmed börja om från noll.
Men så är det inte i år.
Nu berättar TV4 varför.

TV4:s stora succéprogram Farmen är äntligen tillbaka. Med tretton säsonger bakom sig drar de igång redan den tionde januari klockan 20.00 på TV4, och i år är det ingen annan än den populära programledaren Anna Brolin som leder de tävlande i programmet. I ett pressmeddelande berättar hon hur det har varit:

Det har varit så roligt och nyttigt att få arbeta med ett program där man kastas tillbaka hundra år i tiden och på nytt lär sig leva det enkla livet, något som känns mer aktuellt än någonsin, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynnings chock – dagar efter gravidavslöjandet

I pressmeddelandet avslöjar TV4 även att det bland årets deltagare finns en före detta fotbollsspelare, en kriminalvårdare och en flygvärdinna - och att de därmed känner sig lite extra nöjda med mixen.

Men trots att många ser fram emot att Farmen ska dra igång är det också flera som har kritiserat produktionens val att köra denna säsong.

Så har de förändrat programmet efter corona

När Farmen gick ut med att det skulle bli en säsong även i år möttes de av en kritikstorm. De som skrev kommentarerna menade på att det kändes onödigt att spela in ett sånt program ett år som detta, och syftade självklart på pandemin vi befinner oss i.

Men precis som alla andra program som sänds i år har även Farmen ändrat sina rutiner kring produktionen. Bland annat sattes alla deltagare i enskild karantän tio dagar innan inspelningen drog igång, och även castingprocessen har gjorts med pandemin i åtanke.

– Vi följde Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring riskgrupper och tog därför inte in deltagare över 60 år. Innehållet i programmet är dock detsamma, säger TV4..

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför har TV4 valt att inte riva gården i år

Tidigare år har deltagarna kommit till en gård där allt är rivet. Inget av förra årets arbeten brukas finnas kvar och Farmen-deltagarna måste därför börja om på nytt. Men i år är det annorlunda.

Flera lär nog notera att gården i år är betydligt mer utrustad än den brukar vara, då bland annat dansbanan och hönshuset som de byggde under den tidigare säsongen står kvar. När Hänt når TV4 berättar de om beslutet.

”Årets deltagare får andra roliga uppdrag att sätta tänderna i. De kommer att ha fullt upp ändå!”, skriver de.

Men har årets deltagare faktiskt bättre förutsättningar än vanligt? Bland annat så har det noterats att de har tillgång till tandborstar i plats, men även att det verkar som att de har mer tillgång till mat. Men detta är något som TV4 inte håller med om.

”Det stämmer inte utan förutsättningar är lika tuffa som föregående år”, skriver de.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Dag Tolstoy i Farmen 2021

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik efter TV4:s avslöjande om deltagarna i Farmen 2021

SENASTE NYTT!