Artikeln innehåller reklamlänkar

Snickar-Matte avslöjar nya kärleken – efter hemliga separationen

Mats ”Matte” Karlsson och Lina Falk har gått skilda vägar. Nu är Matte tillsammans med Lily Inan.

För tio år sedan fann tv-snickaren Mats ”Matte Karlsson” kärleken i Lina Falk. Men nu kan Hänt avslöja att kärlekssagan tagit slut – och att Matte funnit kärleken på annat håll.

Tv-snickaren Mats ”Matte” Karlsson, 45, mer känd under smeknamnet ”Bygglovs-Matte”, har inte synts till i tv-rutan på ett tag. TV4 valde för ett år sedan att lägga ned det populära inrednings- och renoveringsprogrammet.

– Jag vet inte riktigt varför, sa Matte som varit med sedan starten till Aftonbladet.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Vid sidan om tv-karriären har Matte skaffat två döttrar, Nellie, 7, och Lynn, 4, med sin sambo Lina Falk, 36, som han träffade för tio år sedan.

Nu kan Hänt avslöja att förhållandet är slut.

– Jag och Lina separerade för över ett år sedan. Så kan det bli och  ibland är det bättre att gå vidare. Vi  kom fram till att det här var bättre för alla parter. Vi har prio på barnen, de kommer i första rummet och det funkar skitbra, säger Matte till Hänt.

Matte om nya kärleken

Hänt kan också avslöja att Matte har gått vidare i kärlekslivet. Han är numera tillsammans med fitnesstjejen Lily Inan, 38.

– Stan är inte stor så vi har sprungit på varann under många år. Vi kände till varann.

Hur träffades ni?

–  Man ses, man tränar kanske på samma gym, sen blir det en fika, sen en lunch, sen middag sen det fjärde och femte. Det är seriöst och vi har det bra, säger Matte som lagt upp bilder på Lily på Instagram när hon tränar.

Lily har i sin tur lagt upp flera bilder på dem båda, bland annat när de firade nyår i Brasilien. Hon publicerade även en bild förra veckan när Matte fyllde år med texten ”Födelsedagsmiddag” och ett rött hjärta.

Matte förklarar vad de har gemensamt.

– Vi har träningen gemensamt, vi är träningsidioter båda två. Vi tränar tillsammans ibland och jag är mycket för crossfit, men nu har jag fått in henne på det också, säger han till Hänt.

De har ännu inte tagit sin relation längre än till att de är tillsammans.

– Vi bor inte tillsammans och vi planerar ingen förlovning. Vi lever i nuet och tar dan som den kommer, vi har ingen stress. Jag är faktiskt inte förlovnings- eller giftaskillen. Men man ska aldrig säga aldrig.

Därför vill paret inte skynda

En anledning till att de inte har bråttom är att även Lily har barn. Hon har en son med kampsportaren Jörgen Kruth.

– Vi har gjort några tv-program tillsammans tidigare, men det var många år sedan de separerade. Det är inga hard feelings, säger Matte.

Och du är kär o lycklig?

– Absolut!

Matte driver en byggfirma och har de senaste tio åren ägnat sig åt racing, men nu lägger han ned det. Det är för tidskrävande, istället ska han lägga tid på det kepsmärke han startat tillsammans med sin racingkollega och prins Carl Philips vän Johan Carlström.

– Det är ett kepsmärke i premiumsegmentet som redan säljs i flera städer runt om i världen. Det är kepsar med filmcitat och de säljs under märket John Hatter.

LÄS MER: Smillas tårar i Sofias änglar – efter tuffa sjukdomsbeskedet

LÄS MER: Bianca Ingrossos egna ord efter mötet med Kimberly, 17, i Sofias änglar

FOTO: TT/Charlotte Brunzell, TT/Patrik C Österberg

FRÅN FÖRSTASIDAN