LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 reagerar efter dödshotet i "Biggest loser VIP": "Mördar dig i sömnen"

25 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Det blir heta känslor i kvällens avsnitt av "Biggest Loser VIP". En deltagare går så långt att hon dödshotar en lagkamrat. Nu reagerar programmets producent på hotet.
Annons

Biggest Loser VIP har kantats av bråk och intriger sedan premiären. Men i kvällens avsnitt tar en av deltagarna nivån av bråket ett steg längre och dödshotar en av sina motståndare. Det handlar om “Idol”-profilen Loulou Lamotte, 36, som exploderar mot Camilla Henemark, 52.

Anledningen är att deltagarna ska genomföra en utmaning, där vinsten är att få träffa sina nära och kära, men då måste alla fem tävlande också samarbeta. Camilla Henemark meddelar då att hon inte vill hjälpa till att vinna priset, eftersom hon inte har några nära och kära att träffa. Beskedet får Loulou Lamotte, som vill träffa sina två små barn, att fullständigt gå i taket.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Shut the fuck up, bitch. Om mina anhöriga är där borta så gör du det du ska. Alltså, jag fucking mördar dig i sömnen, kärring, skriker hon.

Anna Book, 46, går då emellan och tar med sig Loulou åt sidan för att prata med henne. Men “Idol”-profilen lugnar sig inte, utan fortsätter i stället att dödshota Camilla Henemark.

Annons

– Jag skämtar inte, jag hotar henne på riktigt, jag dödar henne, säger Loulou Lamotte i programmet.

Efteråt berättar Loulou att hon har hållit inne på sina aggressioner mot Camilla Henemark under flera veckor i programmet, men att det till slut inte gick att stoppa längre.

– Jag blev så jävla arg, jag tänkte bara “din jävla kärring, kan du inte vara schysst mot oss andra? Bara för att du inte har barn som hälsar på så ska väl vi andra inte behöva missa vår chans?”. Jag har hållit mig utanför tjafs tidigare, men i dag gick det inte. Jag bara exploderade, säger hon.

Sjuan, som sänder “Biggest loser VIP”, tror däremot inte att det var ett allvarligt menat hot.

– Beskedet om att deltagarna skulle få chans att träffa sina anhöriga skapade starka känslor i gruppen. Anna och Loulou längtade efter sina barn medan andra kanske visade mer av ett ointresse. Det var i den krocken, och i oron över att hon inte skulle få chans att träffa sina barn, som Loulous känslor rann över och hon uttryckte sig på kraftfullt sättsom inte är okej. Vi tillåter naturligtvis aldrig att deltagarna utsätter varandra för fara men i det här fallet bedömde produktionen på plats att det handlade om en stark känsloyttring med ett mycket olyckligt ordval. Camilla gav heller inte uttryck för att hon kände oro utan saken var snabbt utagerad och deltagarna genomförde därefter uppgiften tillsammans, säger Lotta Andersson, exekutiv producent för programmet.

“Biggest loser VIP” sänds måndagar och tisdagar 21.00 i Sjuan och på TV4 Play.

Foto: Sjuan

Annons