TV4-profilens utspel i Nyhetsmorgon: "Småbarn är giftormar"

TV4-sportens Mattias Tjernström tycker att barn är riktiga smittospridare av influensan, vilket diskuteras i dagens Nyhetsmorgon.

Varje morgon i Nyhetsmorgon inleder TV4-panelen att snacka om några aktuella ämnen. Idag berördes influensa vilket i stort sett alla har erfarenhet av.

Enligt den senaste influensarapporten från Folkhälsomyndigheten är fortfarande antalet inrapporterade influensafall i landet få, vilket är normalt för denna årstid. Men snart kommer fler fall att rapporteras och idag gick startskottet för att ta influensavaccin, vilket Nyhetsmorgon uppdaterar oss om.

– Idag är den officiella starten för att ta influensavaccinet, berättar programledaren Soraya Lavasani, 36, i dagens Nyhetsmorgon där de samlat TV4-panelen som idag består av sportens Mattias Tjernström, nyheternas Maximilian ”Max” Artell, 27, och meterologen Ulrika Andersson, 39.

Soraya Lavasani berättar att hon aldrig haft influensan, men frågar resten av gänget vad de har för influensaerfarenheter.

– Jag låter kroppen sköta det istället för att gå och vaccinera mig. Bygg ditt eget immunförsvar. Jag har inte heller drabbats så hårt av influensa, säger Mattias Tjernström medan Max Artell är betydligt mer försiktig.

– Jag tog den här sprutan förra året tror jag. Jag har aldrig varit sjuk i det men jag är väldigt försiktig och tvättar händerna noggrant när jag kommer hem, när jag kommer till jobbet… Med tanke på att jag är omgiven av ett gäng med småbarnsföräldrar, så gör jag så här för att inte bli smittad, säger Max och tar ett stort kliv åt sidan från Ulrika Andersson och Mattias Tjernström, som båda har barn.

Det är då Mattias Tjernström upplyser de andra vilka smittospridare barn i förskoleåldern är.

– Småbarn på dagis, det är ju giftormar. De är små jäkla giftormar, säger han och upplyser Soraya Lavasani om hur det kommer att bli när hennes dotter Bianca, 1, börjar på förskola.

– Den här första tiden, det kommer vabbas var och varannan vecka, säger Mattias Tjernström.

– Jag kan vara kaxig nu, men hon har inte börjat på förskola än, skrattar Soraya Lavasani varpå hennes programledarkollega Jesper Börjesson, 47, håller upp en handspritsflaska.

– Ta med den här, säger han skämtsamt.

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas undran efter händelsen i Nyhetsmorgon: ”Vad hände?”

LÄS OCKSÅ: Maria Forsbloms chock efter kaoset i Nyhetsmorgon: ”Jäklar!”

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!