TV4-profilens kritik mot Bachelor: “Uppgjort"

Är kyssen tittarna får se verkligen på riktigt? Nu avslöjar före detta Bachelor-deltagaren Alexandra Nord hur inspelningarna egentligen går till – och riktar kritik mot produktionen.

Före detta fotbollsproffset Alexandra Nord, 26, är aktuell i den nya säsongen av Paradise Hotel. Hon har tidigare medverkat i Bachelor 2017, där hon snabbt blev en favorit hos tittarna. I programmet fick vi följa henne hela vägen till final, i tävlingen om att vinna Niclas Lijs hjärta. Men väl i final var det Johanna Scortea som fick den sista rosen.

I det senaste avsnittet av Bladhs Bikt berättar Alexandra om sin medverkan i Bachelor och avslöjar vad som egentligen hände under inspelningen av programmet.

– Det kändes inte som att det var min grej. När det sändes tittade jag på mig själv och cringade sönder, det kändes väldigt långt ifrån vem jag är som person, säger hon.

Alexandra berättar om uppgjorda scener i programmet och att hon vid flera tillfällen ville lämna inspelningen.

– Det var bland annat när Niclas ville ställa in rosceremonin. Det var ju produktionen som ville ställa in ceremonin, inte Niclas. Niclas ville egentligen skicka hem en ny tjej som kommit in, och det visste vi för det hade han sagt till oss också. Det var därför det blev så konstigt när “han inte kunde göra sitt val” och behövde ställa in rosceremonin.

– Då kände jag att det här bara är en TV-produktion där allt är uppgjort och varför är jag ens här, säger hon.

Alexandra menar att det är tydligt att Bachelor-killen redan från början känner vem han vill ska stå i finalen.

– Man kanske behöver en, två eller tre dejter, men sen vet man nog ganska klart vilka man vill fortsätta träffa, säger hon och fortsätter:

– Speciellt i en produktion som är så kort. I amerikanska Bachelor är det ju typ 3 månader. Efter tre månader så lär man ju känna någon på riktigt, men efter 6 veckor går du bara på det ytliga, säger hon.

Alexandra menar att om man vill ha ett seriöst program där äkta känslor ska uppstå, måste produktionen vara längre.

– Det är lättare att få fram det där riktiga och hitta en partner som man vill dela livet med då. Om man kollar på amerikanska Bachelor, där är ju majoriteten av paren ihop idag och är gifta och har barn, så det känns mycket mer seriöst, berättar hon.

“Vi gjorde det bara för deras skull”

Alexandra fortsätter berätta om hur scenerna som visas i programmet oftast är från en andra tagning.

– Produktionen säger “Åh kan ni inte säga det igen”, och så ska det filmas i olika vinklar och sånt. Min första kyss med Niclas fanns inte på kamera. När vi sa hejdå så kysstes vi, och då kommer inslagsproducenten springandes med sin mobilkamera och skriker “Nej, jag fick inte med det på kamera kan ni göra det igen!”, säger hon.

Tillslut lyckas produktionen övertala Alexandra och Niclas att göra om scenen.

– Då blir det ju inte äkta, det blir ju uppgjort då för vi gjorde det bara för deras skull. Det hade ju fortfarande hänt men det var inte det första, äkta momentet.

– Jag skulle inte varit med och dejtat en kille så igen, säger Alexandra i Bladhs Bikt.

 

SENASTE NYTT!