LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-profilens ilska efter avhoppet: "Jag orkar inte"

11 jan, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
TV4-profilen Ida Björnstad sa upp sig från sitt jobb på kanalen i augusti. Men när det stod klart att hon lämnade för att hon blivit tillsammans med hockeystjärnan Mattias Ekholm och skulle flytta till honom i USA, fick hon ta emot stor kritik.
Annons

Det var för sex månader sedan som TV4-profilen Ida Björnstad, 31, sa upp sig från kanalen. Anledningen var att hon, som arbetade som hockeyreporter, skulle flytta till USA för att i stället leva med sin pojkvän Mattias Ekholm, 27, som är NHL-proffs i Nashville.

Men tiden efter beskedet blev allt annat än enkel för Ida Björnstad, som nu berättar att hon möttes av stor kritik för sitt beslut. Speciellt efter det att hennes förhållande med hockeystjärnan blev offentligt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var supertufft att säga upp sig från TV4 och lämna. Men i samma veva som mitt förhållande med Mattias blev offentligt så ändrade folk sin attityd gentemot mig. Jag fick höra så otroligt många gånger om det här: “Jaha, ska du bli en hockeyfru nu? Vad ska du göra i USA?”. Sista tiden i Sverige kände jag bara, kan nån ta mig härifrån och ta mig till Mattias? Jag orkar inte med att hålla fler försvarstal. Jag möttes av skällsord och ifrågasättande, säger Ida Björnstad i podcasten “Jag är ingen hockeyfru”.

Annons

Ida Björnstad menar att hon, efter sitt beslut om att säga upp sig från sitt jobb för kärlekens skull, har tvingats höra saker som att hon är en “golddigger” och en “hockeyhora”.

– Det var en supermärklig situation, att gå från ett yrke där jag var jättesjälvständig, till att bli en “hockeyfru”. Det har varit superjobbigt. Jag är superglad att jag har träffat världens bäste man, men det betyder inte att jag är en “hockeyhora” eller golddigger, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Det är märkligt att man inte kan se det i ett större perspektiv. Att man inte kan ha tillit till att det var kärleken som förde oss hit.

Foto: TV4

Annons