LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-profilen Zannah Hultén är död – blev 62 år gammal

30 apr, 2018 
Malin Ljung
Stjärnornas stjärna-profilen Zanna Hultén har avlidit. TV4:s musikexpert somnade in under söndagskvällen. Hon blev 62 år.
Annons

Sångpedagogen och artistcoachen Zannah Hultén, 62, har avlidit. I ett gripande inlägg på Instagram meddelade Hulténs dotter att hennes mamma somnade in under söndagen.

”Min älskade älskade älskade älskade mamma somnade in i går. De som känner oss vet att vi är mer än mor och dotter och bästa vänner. Vi är själsfränder genom alla universum. Hennes hjärta är mitt och mitt hjärta är hennes. För alltid. Jag skriver bara det här för jag vet att folk behöver veta det så jag inte behöver svara på några frågor”, skriver dottern enligt Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Zannah Hultén har en gedigen karriär som coach för artister. 1994 startade hon sångskolan Song Academy Sweden och har bland annat hjälpt artister som Robyn, Ola Salo, Red Hot Chili Peppers och Veronica Maggio. Under våren har hon medverkat i TV4:s nya storsatsning Stjärnornas stjärna där hon suttit med i juryn som expert.

Jurykollegan Jan Gradvall skrev under måndagskvällen om sorgen efter Zannah, på sin Instagram inledde han ett inlägg med meningen “Orkar egentligen inte skriva något”, och fortsatte sedan med att hylla tiden med Zannah Hultén:

Annons

“Den fantastiska Zannah Hultén och jag var tillsammans expertkommentatorer i ”Stjärnornas stjärna” i TV4. Varje minut med henne var ljus. Detta är bland det roligaste jag gjort. Hennes kunskaper om musik var unika”.

Zannah har inte medverkat i Stjärnornas stjärna på tre veckor och Jan Gradvall skriver om orsaken:

“Efter program 4 den 7 april fick Zannah ett besked som gjorde att hon var tvungen att lämna programmet. Hon bad oss att enbart säga ”av personliga skäl”. Vi kände alla att hon var oersättlig, i de senaste 3 programmen har jag fått köra själv”, skriver Gradvall.

Han fick under måndagskvällen beskedet om kollegans död av dottern, ett besked som tog honom hårt:

“Det är obeskrivligt sorgligt. Det är bara drygt 3 veckor sen vi satt där. Alla tankar till Iman och Zannahs familj och enormt stora vänkrets”, avslutar Gradvall sitt inlägg.

Produktionen bakom Stjärnornas stjärna på TV4 har även de nåtts av beskedet att kollegan somnat in, och sorgen är stor.

”Vi är förkrossade av nyheten att Zannah gått bort. Hon var en fantastisk person som vi fått äran att lära känna. Alla våra tankar går till Zannahs nära och kära” skriver Hans Abrahamsson, exekutiv producent för programmet, i ett sms till Expressen.

FOTO: TV4, Ibl

Annons