LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-profilen Ulrika Andersson lämnar Nyhetsmorgon

16 nov, 2018 
Malin Ljung
Ulrika Andersson mammaledig
Ännu en profil lämnar TV4:s Nyhetsmorgon. I torsdagens direktsändning meddelade meteorologen Ulrika Andersson att det var hennes sista – något som fick både Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt att tappa hakan.
Annons

Nyhetsmorgon stod inför två stora farväl under torsdagsmorgonen. Den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby, 46, avslöjade att hon gör sin sista sändning som programledare för Nyhetsmorgon på söndag. Istället kommer hon att fokusera på sitt nya jobb, att leda TV4:s sprillans nya programsatsning Efter fem som börjar sändas i början av 2019.

Och bara en kort stund därefter kommer nästa avtackning, då avslöjade nämligen meteorologen Ulrika Andersson, 39, att det var hennes allra sista sändning i Nyhetsmorgon på mycket lång tid.

– Det var min sista sändning. Nu går jag på mammaledighet. Vi ses igen 2020, avslutade hon sin väderprognos i Nyhetsmorgon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist tappade helt hakan efter Ulrikas ord, det verkade helt ha undgått dem att kollegan skulle gå på mammaledighet och de var inte beredda på avskedet i direktsändningen.

– Va, sticker hon nu och är borta till 2020?, säger programledaren Steffo Törnquist direkt efteråt.

Annons

– Det blev så sorgligt plötsligt, fast av en rolig anledning, säger Jenny Strömstedt.

Ulrika Andersson avslöjade tidigare under hösten att hon var gravid med sitt andra barn. På Nyhetsmorgons Instagram berättade hon senare under dagen om sina planer för framtiden, och hon passade på att tacka TV4:s tittare.

– Jag skulle vilja tacka för mig och för den här tiden. Jag är tillbaka snart efter mammaledigheten, men det här var min sista sändning och jag kommer tillbaka någon gång i början av 2020. Jag är så förväntansfull för vad som döljer sig här inne. Att det är en kille vet jag och han är beräknad att komma den 1 februari. Nu ska jag tagga ner och vila mig i form inför det som komma skall, säger Ulrika Andersson i videoklippet.

Det ska Ulrika Andersson göra nu

Helt ledig kommer meteorologen dock inte vara, istället kommer hon att arbeta på TV4:s redaktion bakom kameran året ut.

“Nu är det äntligen slut på tidiga och sena arbetspass innan nästa ”jobb” tar över. Jag blir däremot kvar på redaktionen i myskläder året ut fast med betydligt snällare arbetstider”, skriver hon.

Stort lycka till Ulrika med familj önskar vi på Hänt!

FOTO: TV4, Instagram

Annons