Artikeln innehåller reklamlänkar

Rickard Olsson oväntade skämt om Ingvar Oldsberg: "Föraktar honom"

Rickard Olsson tog nyligen över som programledare för Bingolotto. I torsdagens Breaking News inledde han med att skämtsamt pika den tidigare programledaren Ingvar Oldsberg.

TV4:s trogna underhållningsprogram Bingolotto har haft ett turbulent år bakom sig. Programledaren Ingvar Oldsberg fick sparken i slutet av 2017 då en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen. Istället ersattes han med de tillfälliga programledarna Lotta Engberg och Agneta Sjödin.

Sedan kom skrällbeskedet – den forna programledaren, SVT-profilen Rickard Olsson, värvades till TV4 för att ta över programmet. För några veckor sedan klev han in i sin nya roll och direktsändningar på söndagar, och under torsdagskvällen gästade han Breaking News i Kanal 5.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Programledarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar passade på att ta upp detaljen att Olsson avslutat flera direktsändningar med Donald Trump-inspirerande orden “let’s make Bingolotto great again”, och nämner flera gånger att de tror att Rickard Olsson föraktar Oldsberg.

– Det funkade ju för Trump. Men man tänker ju då att du tycker att Bingolotto var dåligt när Ingvar Oldsberg ledde det?, frågar Filip Hammar.

– Det är därför jag föraktar honom, skojar Rickard Olsson med ett leende och fortsätter:

– Det är ju för att Bingolotto har blivit mindre och mindre. Det var stort en gång, och “we gonna make Bingolotto great again”.

Rickard Olsson har haft rollen som Bingolottos programledare tidigare, men han ser nu en stor skillnad på publikens inställning till programmet.

– När jag gjorde Bingolotto för tio år sen, då tyckte folk att det var lite töntigt med Bingolotto. Framför allt här i Stockholm, tuffa mediamänniskor som fnös och så. Men nu har det liksom blivit 27 år, jag tror åtta programledare, och det lever fortfarande kvar på jag tror 370 000 tittare där efter nyheterna någonting.

Tidigare var Rickard Olsson programledare för SVT:s frågesportprogram Vem vet mest. I Breaking News visar Wikingsson och Hammar ett klipp på den nya programledaren Johan Wester, där får man se hur han upprepade gånger härmar en värmländsk deltagares dialekt.

– Är det så när man ser en annan kollega att det gör lite ont i dig, “nej nej nej nej, så här får man inte göra?”, frågar Filip Hammar.

Men recensionen av sin efterträdare är Rickard Olsson mer försiktigt med än när han talade om Ingvar Oldsberg:

– Jag vet ju inte hur mycket ni har klippt i det här heller, men det var något “Hammaröa” för mycket kanske, utan att vara för elak.

Efter programmet förtydligar Rickard Olsson att han bara skojade om uttalandet om Ingvar Oldsberg, och att han med sitt uttalande bara bemötte Hammar och Wikingssons jargong med glimten i ögat. Han hyser inte något agg mot sin föregångare överhuvudtaget.

– Jag har absolut inget emot Ingvar Oldsberg, säger han till Hänt.

Missa inte de hetaste snackisarna just nu:

LÄS OCKSÅ: Hälsoproblemen fortsätter för Ingvar Oldsberg – tvingas till nya operationer

LÄS OCKSÅ: Så förändras Bingolotto – när Rickard Olsson tar över: ”Tråkigt för tittarna”

FOTO: Kanal 5, ibl

SENASTE NYTT!