TV4-profilen Rania Shemoun Olssons tuffa sjukdomsbesked

Rania Shemoun Olsson

I lördags kollapsade Rania Shemoun Olsson – precis innan sändning.
Nu berättar TV4-profilen om sjukdomsbeskedet.
– Omvälvande att inse, skriver hon på Instagram.

TV4-tittarna är främst vana vid att se Rania Shemoun Olssons, 44, som nyhetsankare på kanalen. Det senaste året har hon dock gjort flera inhopp som programledare för Nyhetsmorgon och tittarna verkar älska att se Rania i morgonshowen.

När Hänt träffade TV4-profilen på  en galamiddag för Zelmerlöw & Björkman Foundation berättade hon bland annat om det tuffa slitet bakom de tidiga sändningarna.

– Det är väldigt kul jobb men det är ett jävligt tufft jobb. Det är inte så enkelt som det ser ut. När man kör Nyhetsmorgon så jobbar man kanske 3-4 timmar på kvällen också för att förbereda alla intervjuer och programdelar, sa hon då.

Dramatiska händelsen innan sändning

I ett inlägg på Instagram berättar Rania Shemoun Olsson om en riktigt otäck händelse som inträffade i lördags – bara tio minuter innan sändning.

”I lördags drabbades jag av en hemsk yrselattack. Jag segnade ner på redaktionsgolvet”, skriver programledaren i inlägget.

Rania berättar vidare att det blev rejält dramatiskt och att hennes första tanke var vem som kunde ersätta henne i direktsändning. Som tur var fanns kollegor på plats som kunde hjälpa till.

”Lyckligtvis hade jag omtänksamma och oerhört hjälpsamma kollegor runt mig som kom till undsättning och som också täckte för mig”, skriver hon.

Rania Shemoun Olssons sjukdomsbesked

Efter att ha varit på flertalet läkarundersökningar har Rania äntligen fått en förklaring till händelsen. Hon har nämligen drabbats av Menières sjukdom, vilket är en sjukdom i innerörat som kännetecknas av yrselanfall, tryckkänsla, tinnitus och varierande hörselnedsättning.

Rania tror att det är en kombination av stress, ljud och sömnbrist som har lett till att hon har drabbats. Hon har nu fått medicin som ska underlätta besvären.

”Omvälvande att inse att man INTE är superwoman – att man inte bara kan kötta på”, skriver Rania Shemoun Olsson och fortsätter sedan:

”Det är inte synd om mig men det är omtumlande att känna sig så ofunktionell”.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram