LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Markiz Taintons ord om kampen efter dotterns födsel: ”Svårt”

08 apr, 2019 
AvAgnethe Alm
TV4-kocken Markiz Tainton om kampen och utmaningen att vara tvåbarnsmamma.
I mars blev TV4-kocken Markiz Tainton mamma för andra gången. Men livet som tvåbarnsmamma har inte riktigt blivit som Markiz hade tänkt sig. Nu berättar hon om de tuffa känslorna hon känner efter förlossningen.
Annons

I oktober blev det känt att tv-kocken Markiz Tainton, 32, väntade sitt andra barn ihop med maken Kevin Tainton, 35. Graviditeten avslöjades i ett direktsänt Nyhetsmorgon av programledaren Tilde de Paula Eby, 46.

– Får jag lov att gratulera dig? Vi har ju fått följa din kamp för att bli mamma här i Nyhetsmorgon. Jag har såklart kollat innan om jag fick göra det eller inte, men du ska bli mamma igen, du ska få en till bebis, sa Tilde då.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tidigare hade Markiz Tainton berättat öppet om IVF-resan och kampen som hon och maken Kevin tvingades gå igenom för att bli med barn första gången. Andra barnet kom på naturlig väg.

– Nu går det inte att dölja längre, den här gången var det inte IVF så nu är det naturligt, sa Markiz i Nyhetsmorgon.

I mars kom parets andra dotter till världen, vilket Markiz Tainton delade med sig av i ett inlägg på Instagram.

”Välkommen till oss vår efterlängtade lilla doddosh”, skrev Markiz följt av hashtaggen #lillasyster.

Annons

På sin blogg skrev Markiz mer om känslan att ha blivit mamma för andra gången. Tidigare har hon och Kevin dottern Liora, 1.

”Jag är på moln och chockad. Så mycket tankar och känslor, men jag försöker ta en minut i taget. Allt gick så snabbt och fy fan va de gjorde ont och sen va de över och nu är vi hemma och är helt plötsligt 4 personer. Det är så mycket som snurrar i mitt huvud”, skrev hon.

Markiz om tuffa mammalivet

Efter drygt en månad som tvåbarnsmamma har vardagslivet dock börjat kännas tufft för Markiz. I ett nytt blogginlägg skriver hon om hur utmanande hon upplever att mammarollen har blivit efter förlossningen.

”Nu har det snart gått en månad sedan lilla bobo kom och jag måste tyvärr säga att det är supersvårt med två barn. Både praktiskt men också känslomässigt. Liora är fortfarande liten och man kan liksom inte kommunicera med henne på den nivån som man hade önskat”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”Känns som att jag vaknar kl 06.30 och sen när jag kollar på klockan är det dags att hämta Liora från föris. Jag har inte hunnit göra ett skit… Hur får jag ihop det? Alltså på riktigt?”.

För att försöka få ordning på livet med två barn ber nu Markiz Tainton nu sina bloggläsare om hjälp.

”Jag vill inte höra att det blir lättare, jag vill praktiskt veta hur ni som lyckats lyckats och hur ni tänkt?”.

FOTO: TT/Charlotte Brunzell, Instagram

Annons