LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lina Ilar om namnvalet till sonen – sanningen bakom beslutet

02 feb, 2019 
AvAgnethe Alm
TV4-profilen Lina Ilar om namnvalet på nyfödde sonen Alvin.
Redan innan Lina Ilar och Markus Olsson blev föräldrar hade de flera namnförslag. Nu har de enats om ett slutgiltigt namn på nyfödda sonen. ”Var givet för mig”, säger Lina Ilar till Hänt.
Annons

Lina Ilar blev känd genom sitt deltagande i två av TV4:s stora program – Farmen och Bonde söker fru. I Bonde söker fru sökte Lina kärleken i bonden Erik Bäckman, men relationen stannade på vänskapsnivå.

Kärleken hittade Lina Ilar på annat håll efter inspelningen av Bonde söker fru. På en kryssning träffade hon Markus Olsson och föll pladask. Numera är Markus och Lina sambor – men inte bara det. I september avslöjade de att de skulle bli föräldrar och i januari kom deras son kommit till världen.

– Han kom två veckor för tidigt, sa Lina då till Hänt och fortsatte:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag mår jättebra verkligen! Är lite öm i kroppen men det hör väl till. Prinsen kom till världen 22/1 klockan 08.59.

Vad den lille sonen skulle få för namn var inte helt lätt att komma på för Lina och Markus, som till slut tog hjälp av Linas följare på Instagram för att få inspiration till barnnamn.

”Läsarna var gulliga och hjälpte till med namn! Vi fastnade för Olle, Elvis, Frans och Milan.. Så det lutar helt klart åt något av dessa namn”, skrev Lina i ett meddelande till Hänt efter att hon fått följarnas hjälp.

Annons

Ändrade sig till Alvin

Men det dröjde inte länge innan namntankarna leddes in på andra spår. För bara några dagar sedan berättade Lina att hon hade ett förslag som började på en viss bokstav, och att det bara återstod att övertala Markus.

Prinsen har ännu inget namn, men jag har ett namn som ja har fastnat för.. Ska bara övertala min Sambo att just bebis är en A …”, skrev hon i ett blogginlägg.

Och nu har paret enats. För Hänt berättar Lina Ilar om namnvalet och förklarar varför de valde just det namnet.

”Nu så har bebis ett namn. Alvin Ilar. Ilar efter mig eftersom det är ett släkt/gårdsnamn. Det är kul om det får vara kvar i släkten. Jag kommer trots allt från Ilargårdarna på Ilarbacken i Uppsälje/Dalarna, därför valde vi det istället för Olsson”, skriver hon i ett meddelande.

Hon fortsätter:

”Alvin var givet för mig. Han såg bara ut som en Alvin. Pappa Markus gick med på Alvin om han får bestämma vad nästa barn ska heta.. haha! Men det får dröja ett bra tag…”

FOTO: TV4, Emma Johansson

Annons