TV4-profilen Lasse Rydqvist om klädmissen i Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

I lördags var det återigen dags för Anders Pihlblad att vara programledare för Nyhetsmorgon.
Nu avslöjar TV4 klädmissen i direktsändning.
– Hade exakt samma feeling, skriver kanalen i ett inlägg på Instagram.

TV4-profilen Anders Pihlblad, 51, är ett välbekant ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. I flera år har han jobbat som programledare för morgonshowen och i sociala medier hyllas han ofta för sin insats.

När det kommer till privatlivet är Anders gift med Efter fem-profilen Henrik Alsterdal, 40, sedan 2012. Paret träffades på jobbet för 13 år sedan och har numera två barn tillsammans. Trots att Henrik och Anders har helt olika arbetstider får de ändå vardagslivet att gå ihop.

– Jag jobbar morgon och han kväll, det gör att det blir att vi ibland inte tillbringar den tid vi vill ihop. Men samtidigt gör det att vi aldrig tröttnar på varandra, berättade Anders Pihlblad för Hänt tidigare i år och fortsatte:

– Men vi hinner ju ses en del på jobbet ändå. Även om det är korta stunder så jobbar vi ju trots allt under samma tak.

Anders Pihlblad oväntade tilltag i Efter fem

Tittarna får sällan se Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal i samma program på TV4 – men i oktober inträffade just detta. Det var på Henriks 40-årsdag som han överraskades av programledaren Tilde de Paula Eby, 46, och maken.

Plötligt dök Anders Pihlblad upp på en skärm i direktsändning och Henrik blev rejält chockad.

– Du vet ju inte om det här men vi ska synas efter sändningen ganska många av oss, avslöjade Anders Pihlblad, varpå maken svarade:

– Asså jag är helt, jag vet inte var jag ska ta vägen. Herregud.

TV4 avslöjar klädmissen i Nyhetsmorgon

I lördags fick tittarna återigen se Anders Pihlblad i rutan. Han var då tillbaka till sin vanliga roll på TV4, nämligen som programledare för Nyhetsmorgon.

I ett inlägg på Instagram avslöjar kanalen att han och meterologen Lasse Rydqvist råkade begå en rejäl klädmiss. De hade båda valt att bära en svart, långärmad polotröja samt ett par gråa kostymbyxor.

”Lika som bär. Anders Pihlblad och Lasse Rydqvist hade exakt samma feeling när de tittade i garderoben i morse”, skriver TV4 i inlägget.

Anders Pihlblad har kommenterat inlägget med flera skratt-emojis.

”Vi är faktiskt sjukt lika”, konstaterar Lasse Rydqvist i en kommentar.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram