Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Jenny Freeds chock efter följarnas ord om hälsobeslutet

19 jul, 2019 
AvSarah Mansouri
tv4-profilen Jenny Freeds chock efter följarnas ord om hälsobeslutet: ”Gjorde mig väldigt ledsen”
Träningsprofilen Jenny Freed har fått en hel del kommentarer från sina följare efter att hon lagt ut en bild där hon äter en skål med godis. Hon själv reagerar nu starkt på följarnas ord. ”När glömde vi att vi är människor?”, säger hon.
Annons
Jenny Freed om förändringen med kärlekenBrand logo
Jenny Freed om förändringen med kärleken

Den olympiska tyngdlyftaren och träningsprofilen Jenny Freed, 23, blev känd genom sin medverkan i TV4:s Bonde söker fru hösten 2017. Hon var en av tjejerna som sökte efter kärleken hos bonden Joacim Rickling, 27. Men relationen utvecklades inte till en kärlekssaga, istället blev det Caroline Kejbert, 29, som fångade tv-bondens hjärta.

Men Jenny sörjde inte sommarens kärleksäventyr särskilt länge. I februari förra året visade hon upp en ny kärlek på sin Instagram. Idag är hon och kärleken Robin Pettersson, 32, förlovade och bor tillsammans i Alnö utanför Sundsvall.

Som influenser och fitnessprofil delar Jenny ofta med sig av sitt liv på sociala medier. Hon bjuder in sina följare till allt från gymmet och träningsinspiration till  kvalitetstid med fästmannen och hunden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under onsdagen delade Jenny med sig av lite videos från vardagen på sin Instagram story. Hon filmade bland annat korgen i mataffären som var full med ingredienser till tacos, som hon och Robin senare gick hem och lagade och åt tillsammans. Efter maten låg Jenny på soffan och åt från en skål med lösgodis.

Annons

”Jag har ingen gravidmage att ställa på. Men en stor hylla går det. Ajemen”, skriver Jenny till storyn.

I storyn efter det har Jenny plötsligt skrivit en lång text där hon försvarar sig som träningsprofil och människa som ibland äter godis.

”Jag är inklassad som en träningsprofil. Men inte fan slutar man klassas som människa för det. Jag är mer människa än träningsprofil. Jag äter massa hälsosam husmanskost, jag äter mycket godis”, skriver Jenny.

”Var gick det fel?”

23-åringen menar att om man rör på sig och vet hur ens egen kropp fungerar vet man också själv vad man kan äta.

”Det är inte någon annan som kan veta det bättre än dig. Jag äter säkert godis tre gånger i veckan och är fortfarande träningsprofil och inspiratör just för att det är det finaste vi kan få vara är människor, och det måste vi låta oss få vara. Med alla behov och luster. Jag tränar 3-4 tunga pass i veckan. Nå fan ska jag få äta mitt godis”, skriver Jenny Freed.

Annons

Senare publicerar träningsprofilen en video där hon förklarar texten.

– Jag fick en sådan enorm respons som jag inte var beredd på när jag satt och käkade godis och allt det här om min text, och jag känner så här, när glömde vi att vi är människor? Var gick det fel? Det är så tragiskt att en sådan liten grej som lördagsgodis eller godis överlag ska trigga så mycket när det var typ det bästa man visste när man var liten, säger Jenny.

Hon menar att som vuxen måste hon också kunna göra sina egna val och understryker hur viktigt det är att komma ihåg att alla är människor. Hon menar att det kan vara förrädiskt att se på andra influensers som kanske bara visar upp en putsad yta.

– Det gjorde mig i alla fall väldigt ledsen av att se att det är så många som mår dåligt av att äta lite godis eller kanske inte äter supernyttigt varje dag. Men det gör ju inte de heller som är influensers eller fitnessprofiler, säger Jenny Freed.

FOTO: Instagram

Annons