LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-Filippa slutar efter kritikstormen – därför vill hon inte längre

13 okt, 2023 
TV4-profilen Filippa Fernqvist gör succé som reporter på TV4 och har skapat sig en stor följarskara, framför allt på Tiktok.
Nu berättar hon om den negativa sidan av kändisskapet och vad hon slutat med sedan dess.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jag har aldrig med Filippa FernqvistBrand logo
Jag har aldrig med Filippa Fernqvist

Filippa Fernqvist, 29, är journalist, reporter och aktuell som programledare på TV4. Innan hon fick jobbet på den populära tv-kanalen så har hon även arbetat på Expressen TV och Dagens industri TV, det sistnämnda jobbet fick hon efter att ha praktiserat där under studietiden.

Idag har hon blivit ett välkänt ansikte för svenska folket. Men det är inte bara positiva följder som kommer av kändisskapet. Man kan också få elaka kommentarer som offentlig person.

– Det är ju någonting som jag aldrig varit förberedd på, det är ganska olyckligt egentligen att det ska behöva vara på det sättet. Men i och med att jag är den första transperson att vara programledare i svensk tv så är det ganska ovanligt, säger hon till Hänt.

Annons

TV4-Filippa om hatet: ”Försöker sålla bort”

Hatet som Filippa får ta emot är främst från folk som sitter bakom sin mobil eller dator. Nu berättar hon för Hänt hur det känns att få hat och hur hon tacklar det hela.

– Jag försöker sålla bort det som är kanske oseriöst, en elak kommentar. Men när det kommer till hot, som jag också får en hel del, så polisanmäls det alltid och vi har ett väldigt bra säkerhetsteam på TV4 som stöttar upp oss, berättar hon och fortsätter:

– Ibland bemöter jag det med att svara på ett positivt sätt, inte skoja bort det men att ändå visa att man inte kan dra ner mig någonstans utan jag fortsätter göra mitt jobb.

Därför slutar Filippa åka tunnelbana

Filippa berättar vidare om människorna som beter sig illa och att hon faktiskt har blivit mer försiktig med saker och ting. Bland annat har hon slutat åka tunnelbana i samma utsträckning som tidigare.

– Jag har aldrig fått höra något negativt i verkligheten, jag tror att många är modiga bakom sina tangentbord, säger hon och fortsätter:

Annons

– Men det klart att jag alltid är observant, jag åker inte tunnelbana på samma sätt längre på sena kvällar. Då åker vi ju taxi på jobbet. Men jag tror att jag är mer observant och att jag inte tar några risker på samma sätt idag.

Är du rädd?

– Jag tror inte det finns någon rädsla. Men det klart att jag inte vill att något ska hända mig men jag tänker mest på mina nära och kära. Jag försöker att inte lägga ut så mycket på dem, för det är ju jag som är offentlig person. Jag vill ju till exempel inte hänga ut min flickvän bara för jag har det jobbet jag har.

FOTO:

Annons