TV4-profilen doktor Mikael Sandström om dotterns kamp

Mikael Sandström och dottern Mimmi

Doktor Mikael Sandström fick i april sitt tredje barnbarn.
I en intervju med Hänt öppnar han nu upp om dottern Mimmis okända kamp under graviditeten.
– Det har varit kämpigt, säger Mikael till Hänt.

Doktor Mikael Sandström, 62, har sedan många år tillbaka blivit en uppskattad gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Där besvarar han frågor om diverse sjukdomar och åkommor. Mikael som vanligtvis arbetar som överläkare har även podcasten Läkarpodden tillsammans med tidigare Nyhetsmorgon-programledaren Tilde de Paula Eby.

Under våren var det många som såg fram emot att få se Mikael i danstävlingen Let’s dance. Men redan efter det första programmet tvingades han hoppa av från sin programmedverkan för att återgå till sitt arbete inom vården.

Dottern Mimmis okända kamp

Våren har däremot inte bara bestått av tuffa pass på sjukhuset. Mikael har även blivit morfar för andra gången. När Hänt träffade honom under pressträffen för Let’s dance berättade han att dottern var gravid och att han längtade efter att träffa sitt tredje barnbarn. I april fick familjen tillökning och i en ny intervju med Hänt berättar nu Mikael om lyckan.

– Det har varit alldeles utmärkt. Jag har tre stycken barnbarn. Morfar blev jag igen, jag är både morfar och farfar. Hon heter Freja och är född i slutet på april, säger han till Hänt.

Vad som även kommer fram under intervjun är att dottern Mimmi hade en tuff graviditet, men idag mår hela familjen bra.

– Freja mår alldeles utmärkt och mamma mår bra också. Hon har haft en kämpig graviditet, varit illamående i nio månader av nio månader, min dotter då. Så det har varit kämpigt.

Framtidsplanerna med barnbarnen

Mikael som nu är van vid att ta sig ann rollen som morfar och farfar ser fram emot att barnbarnen ska växa upp – så att de kan hitta på fler saker ihop.

– Just nu när de är så små så får man ju ingen kontakt. Det är gulligt och sådär men det äldsta barnbarnet han ska fylla tre om några månader och han heter något så ovanligt som Pollux. Där kan man börja läsa böcker och berätta om saker och ting. Jag tänkte att jag ska göra massor av saker med honom, säger Mikael.

Även om Mikael stormtrivs med att spendera tid med sina barn och barnbarn så kan de inte allt för ofta ses.

– Nej inte speciellt, de bor utanför Nyköping och jag bor i Hallstahammar så det är en två-timmars resa till min dotter och min son bor i Malmö, så det är ännu längre, säger Mikael och fortsätter:

– Vi sågs i midsomras och så där. Alla är friska och ingen har haft corona mer än jag.

FOTO: Stefan Mattsson/TT/Karin Törnblom/TT