Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-paret avslöjar sanningen bakom unika namnet på dottern

21 jan, 2019 
AvAgnethe Alm
TV4-paret Caroline Kejbert och Joacim Rickling avslöjar sanningen bakom unika namnet på dottern.
Caroline Kejbert och Joacim Rickling bestämde sig för vad deras dotter skulle heta redan innan hon var född. Till världen kom en liten Wilda. Nu berättar Caroline hur de kom fram till namnvalet.
Annons

Joacim Rickling, 27, och Caroline Kejbert, 28, fann varandra i TV4:s kärlekssåpa Bonde söker fru 2017. När kärleken började spira dröjde det inte länge innan Caroline flyttade in hos Joacim på Tuna gård. Strax därefter började renovera huset på gården i det egna tv-programmet Bondeparet, som sändes på TV4 play under hösten.

På kort tid tog paret stora steg i relationen och i somras kunde de avslöja nästa stora nyhet – att de väntade barn tillsammans.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Carolines mage börjar växa och huset blev färdigt precis i tid. Gästrum blir till barnrum och kärleken är starkare än någonsin”, skrev Joacim Rickling i ett inlägg på Instagram.

Tre dagar in i januari blev Joacim och Caroline föräldrar för allra första gången. Till världen kom deras dotter Wilda, vars namn hade bestämts redan veckor innan hon valde att komma ut.

Annons

Så fort paret hade avslöjat att det låg en liten flicka i magen började det strömma in frågor om vad de ville ge för namn till dottern. Caroline Kejbert svarade då på Instagram hur deras tankar hade gått gällande just det.

”Den här frågan har jag fått från fler så jag besvarar den här till alla”, skrev hon och fortsatte:

”Det lutar just nu åt Wilda”.

Och en Wilda blev det. På flera sidor beskrivs namnets betydelse som ”vild, vacker och lekfull” och är så pass unikt att endast 1257 personer var döpta till Wilda 2017. Under samma år var namnet inte heller rankat bland de 100 mest populära namnen i Sverige.

Appen ledde fram till Wilda

Sedan Wilda föddes har Joacim och Caroline fått flera frågor om varför de valde just namnet Wilda. I ett blogginlägg berättar nu Caroline sanningen bakom namnvalet.

”Jag och Jocke satt och funderade på hur vi faktiskt kom fram till det, men minns inte riktigt hur det gick till men tror att det började med en app”, skriver Caroline på sin blogg.

Annons

Hon förklarar att appen har en svepfunktion likt dejtingappen Tinder, men att man istället för att svepa bland personer istället sveper bland en massa namn. Caroline laddade ner appen tidigt i graviditeten, redan innan hon visste om det låg en flicka eller pojke i magen. Därför svepte hon bland både pojknamn och flicknamn.

”När vi väl kunde sortera bort pojknamn och vi visste att vi skulle få en flicka så kom namnet Vilda upp, fast med enkel-v. Både jag och Jocke gillade namnet men bestämde oss för att i så fall byta ut V mot ett W”, skriver Caroline.

Trots att det fanns andra namn på tapeten började Caroline och Joacim kalla dottern för Wilda redan när hon låg i magen och då föll det sig till slut naturligt att hon skulle få det namnet när hon kommit ut, menar Caroline.

”Vi funderade även namnet Kerstin då min mormor hette Kerstin samt att Joacims farmor (som har bott här på Tuna Gård) heter Kerstin. Men nu föll det på Wilda och vi tycker att det passar henne riktigt bra”.

FOTO: IBL/Karin Törnblom, Instagram

Annons