LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Chocken i Nyhetsmorgon – sändningen avbröts

06 feb, 2023 
Nyhetsmorgon går varje dag måndag till söndag.
Men eftersom programmet är direktsänt så kan en hel del saker ske.
Som exempelvis ett avbrott mitt under pågående sänidning.
Annons
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nyhetsmorgon har sänts i tv-rutan sedan 90-talet och är ett av TV4:s mest populäraste program. Idag består programledarskaran av ett gäng tittarfavoriter och eftersom programmet har blivit så populärt genom åren har det även utvecklats rejält.

En stor ändring är att sändningarna i vardagarna har förlängts med två timmar. Under veckodagarna kan tittarna få ta del av Nyhetsmorgon från 05:45 till 12:00.

Johan Maceus om ändringen i Nyhetsmorgon

När Hänt träffade Johan Maceus som är programledare för Nyhetsmorgon på premiären av Moa Gammels nya romcom Tack för senast delade han med sig av sina åsikter om den nya ändringen.

– De nya tiderna är fantastiska, för man jobbar ju faktiskt inte bara gruv-passet 03:00 utan man får sovmorgon ibland också och kan börja vid 07-tiden. Det är skönt att variera, bägge passen har ju sina fördelar, sa han då.

Men det är inte bara veckodagarna som har förändrats utan även helgerna. Den senaste ändringen innefattar en utökad sändningstid på helgerna. Idag sänds programmet från 07.55 till 11.30 på helgerna.

Avbrottet i Nyhetsmorgon – TV4 svarar

Men nu har TV4 30 minuter till på sändningen. Det var programledare Jenny Strömstedt som kunde bekräfta det i lördagens sändning och kanalen kunde även bekräfta det på Instagram.

Annons

”God morgon alla kära tittare! Från och med idag förlängs våra helgsändningar med 30 minuter Så Jenny Strömstedt gör dig sällskap hela vägen fram till klockan 12!”, skriver TV4 på Instagram.

Eftersom Nyhetsmorgon är direktsänt så kan allt hända. Det har varit en hel del felsägningar genom åren och andra saker som har uppstått. Men något som även kan påverkas är tekniken.

I morgonens sändning av Nyhetsmorgon verkade det inte riktigt fungera som det brukar. Det var nämligen för de som ville se Nyhetsmorgon i TV4 play som sändningen strulade.

När sändningen laddas så kan tittarna se informationen ”Något gick fel”.
Men sändningen verkade rulla på som vanligt för de som kollar linjärt.

Vad som har hänt med TV4 play är fortfarande oklart.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons