TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4 kritiseras efter uppmaningen till Efter fem-tittarna

23 maj, 2020 
Anna Brolin och Henrik i Efter fem
I fredagens Efter fem provade Henrik Alsterdal och Anna Brolin att utföra ett viralt trick.
Därefter uppmanade TV4 sina tittare att själva prova utmaningen – nu möts de av kritik.
– Gör mig besviken, skriver en person i en kommentar på programmets Instagram-konto.
Annons
Anders Pihlblad och maken Henrik AlsterdalBrand logo
Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal

I Efter fem får TV4-tittarna se intervjuer och nyhetsinslag varje vardagseftermiddag. Till en början var det endast Tilde de Paula Eby, 47, och Axel Pileby, 33, som styrde skutan i programmet men med tiden har även Henrik Alsterdal, 40, och Anna Brolin, 39, tillkommit.

Henrik och Anna har blivit ett riktigt radarpar i Efter fem och inför deras första sändning ihop la Henrik upp ett inlägg på Instagram där han avslöjade nyheten.

”Grym långlunch med min nya tv-fru Anna Brolin! I vår är det vi som rattar Efter fem på torsdagar och fredagar!”, skrev han då intill en bild på sig själv och Anna Brolin.

Anna Brolin i tårar i Efter fem

Efter fem-tittarna bjuds ofta på inslag som väcker känslor, ibland skratt, ibland gråt. Det sistnämnda blev det gott om när en tittare överraskade Anna med att framföra en låt tillägnad henne.

– Jag skriver mina låtar till folk jag tycker om och jag har gjort en liten låt till er och till Anna faktiskt, sa dansbandssångerskan Mona G, 63, i inslaget som sändes i april.

Annons

Anna Brolin brast ut i tårar när hon fick höra låttexten och uttryckte sedan sin tacksamhet.

– Jag har aldrig fått en låt skriven till mig. Tack snälla. Jag är verkligen så rörd, tack snälla.

Henrik Alsterdals stora miss

I fredagens avsnitt av Efter fem var det återigen Anna Brolin och Henrik Alsterdals tur att leda programmet. Denna gång bjöds tittarna snarare på en skrattfest när duon skulle försöka sig på det nya virala öl-öppnar-tricket.

Både Anna och Henrik kämpade hårt för att lyckas med utmaningen, som går ut på att man ska öppna kapsylen med hjälp av en kniv. Anna lyckades inte alls få upp kapsylen på sin flaska, medan Henrik istället råkade krossa den på mitten.

– Misslyckat försök, ska vi klassa det som det?, säger Anna i inslaget.

Kritiken mot uppmaningen

I sociala medier uppmanar TV4 nu sina tittare att prova tricket hemma. Men det är tydligt att inte alla är roade av inslaget och i kommentarsfältet anser en person att det är oansvarigt av kanalen att uppmana tittarna till att utföra en så riskfylld utmaning.

”Gör mig besviken och bestört”, skriver en person i en kommentar.

Nu väljer TV4 att bemöta kritiken från Efter fem-tittarna.

”Det var väldigt tråkigt att höra att du tog illa upp av inslaget. Under programmet uppmanade vi till försiktighet och varnade även för riskerna med denna challenge”, skriver de i en kommentar.

FOTO: TV4

Annons