Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Jessica Frejs svar efter kritiken mot inslaget i Nyhetsmorgon

20 aug, 2019 
Jessica Frejs svar efter Nyhetsmorgon-kritiken
När Jessica Frej lagade mat i söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon gjorde TV4-tittarna en upptäck. Nu besvarar tv-kocken kritiken i sociala medier.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändringBrand logo
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

I Nyhetsmorgon får tittarna varje vecka ta del av matlagningstips och recept från TV4:s kockar. På vardagarna är inslagen förinspelade men under helgerna tillagas maten i direktsändning i studion.

Kockarna har vid flera tillfällen fått kritik på grund av att TV4-tittarna anser att hygienen är bristfällig. När Therese Elgquist var bjuden till Nyhetsmorgon för att tillaga en växtbaserad trerättersmiddag i mars var det flera personer som reagerade på att hon bar ringar på fingrarna samt hade utsläppt hår.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Be kocken ta av sig ringarna när hon lagar mat! Det finns miljoner bakterier under ringarna”, skrev en person i en kommentar till inslaget på TV4:s Facebook-sida.

”Jag tycker inte om när det långa håret hänger fram över maten det ser inte bra ut heller”, skrev en annan.

TV4 var då snabba på att besvara tittarnas kritik i kommentarsfältet.

Annons

”I Nyhetsmorgon vill vi gärna förmedla en känsla av att kockarna lagar mat på ett avslappnat sätt i hemmamiljö. Maten som lagas serveras inte till gäster på en restaurang och därför behöver kockarna inte heller följa de regler som finns i ett restaurangkök”.

Jessica Frej besvarar Nyhetsmorgon-tittarnas frågor

Nu riktas återigen kritik mot kockarnas hygien i direktsändning. Det är efter inslaget med Jessica Frej, 30, från söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon som tittarna har reagerat.

”Jag blev dock lite förfärad när jag såg att tjejen som lagar mat lyfte runt kycklingdelar med fingrarna och sedan bara sköljde av händerna en knapp sekund i stället för att tvätta dem ordentligt. Har hon inte hört talas om campylobacter?”, skriver en tittare på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

Nu väljer tv-kocken själv att besvara kritiken i sociala medier.

”Händer, redskap med mera tvättades ordentligt i reklamen som kom några sekunder senare. Det är lite annorlunda i live tv när man vill hinna säga och visa så mycket som möjligt. Men du har rätt jag skulle sagt det!”, skriver Jessica Frej i en kommentar.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, TV4

Annons