LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4:s försvar efter tittarnas kritik mot deltagarna i Farmen

10 jan, 2019 
AvStina Dahlgren
Farmen 2019
Tittarna rasar mot Farmen och menar att TV4 har valt ut fel deltagare i år. Nu svarar produktionen på kritiken och försvarar de tävlandes beteende.
Annons

Farmen 2019 har precis dragit igång, men intriger, konflikter och avhopp skakar redan om säsongen. För att få vinstsumman på en halv miljon kronor måste deltagarna överleva en sommar på farmen, där det inte finns minsta spår av 2019. De tvingas lämna alla bekvämligheterna bakom sig för att leva det gårdsliv som man gjorde för hundra år sedan.

Deltagaren Alexander Hoffström hoppade av efter bara några dagar på farmen. Anledningen var dels hemlängtan till familjen och dels att han inte trivdes ihop med de andra deltagarna. Hans beslut fick många tittare att reagera och en video på Farmens Facebooksida fylldes av kritiska kommentarer.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Vilken fegis, att ´skylla´ på familjen och åker hem efter två dagar. Vad trodde Alexander det var. Charter till Mallorca? Har han missat alla andra säsonger av Farmen?”

”Det är ju faktiskt riktigt dåligt att börja gnälla och bråka redan, och åka hem. Man kanske skulle tänka längre än näsan räcker innan man anmäler sej! Riktigt uselt!” skrev några av tittarna.

Annons

Fel deltagare till Farmen enligt tittarna

Många menade att det är produktionen och TV4:s fel som inte har valt ut rätt typ av deltagare i år.

”Gör inte produktionen nån slags gallring på personerna som sökt?? Nån vill åka hem direkt o andra vill inte jobba. Bådar inte gott för fortsättningen.”

”Hur det än är med deltagarna så är det ju produktionen som valt ut dom, måste ju varit fler sökande än de, eller?” är några kommentarer under videon.

Nu försvarar TV4 både sig själva och deltagarna.

– Det här är inget nytt, varje år är det ett antal deltagare som blir chockade över hur tufft det är att komma in på Farmen, i år var det dessutom extremt varmt, varmare än det nånsin varit när vi spelat in förut, hälsar Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen, i ett mail till Hänt via programmets pressansvariga.

TV4 vill inte tvinga deltagare att stanna

Han menar också att det inte är ovanligt med avhopp i programmet.

Annons

– Det är svårt att veta hur man reagerar i en så pass ovanlig och utsatt situation, säger han och fortsätter:

– Vi tycker såklart det är tråkigt att deltagare väljer att hoppa av, men vi skulle aldrig försöka tvinga eller ens övertala någon som uppenbart vill åka hem.

Farmen sänds på TV4 och TV4 play måndag till torsdag 19.30 samt söndagar 20.00.

Här är alla deltagare i Farmen 2019:

FOTO: TV4

Annons