Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4-hunden Lilla Nymos valpar har dött – nu ger TV4 nästa tragiska besked: "Förtvivlad"

Hunden Lilla Nymo fick förra veckan fem valpar. Under söndagsnatten dog tre av dem på djursjukhuset och nu har ytterligare en liten vovve somnat in, skriver TV4.

Hunden Lilla Nymo gästar regelbundet TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans med sin husse, hundcoachen Fredrik Steen. Den 3-åriga labradoren har blivit ett populärt inslag i programmet eftersom tittarna får följa hennes resa mot att bli vårdhund.

Förra veckan fick Lilla Nymo fem valpar och på Instagram publicerade TV4 en bild från när de små vovvarna diade vid sin mammas bröst. Men under måndagen kom beskedet att Lilla Nymo tvingats tillbringa söndagsnatten på djursjukhus, där tre av de fem valparna dog.

”Valparna insjuknade i natt och tre valpar gick inte att rädda. De två valpar som finns kvar är läget osäkert för. Det som är vår prioritet just nu är Lilla Nymo och hälsoläget”, skrev Nyhetsmorgon då på Instagram.

Annons:
Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Nu kommer nästa tragiska besked. Ytterligare en av de två överlevande valparna har nu också dött. Det är TV4 som berättar om förlusten i ett nytt inlägg på Instagram.

”I går dog en valp till. Vår prioritet är Lilla Nymos välmående och vi gör allt som är möjligt för att hennes känslor inför det som skett lindras. Hon har fortfarande en valp i livet. I nuläget är valpens hälsa stabil och de står under konstant övervakning. Mer info kommer längre fram då vi vet mer”, skriver TV4.

På Lilla Nymos eget Instagramkonto berättar nu hennes husse Fredrik Steen om sin sorg efter det inträffade.

”Jag är så ledsen och förtvivlad. Lilla Nymo betyder allt för mig. Jag är alldeles slutkörd av sorg och oro. Vår prio är dock Lilla Nymos hälsa och vi återkommer då vi vet mer”, skriver han där.

Enligt veterinären Lotta Möller, som uttalat sig i ett inlägg hos TV4, händer det att hundar får en svagfödd kull ibland som antingen är döda vid födseln eller dör successivt.

”Man får inte alltid veta orsaken till att sådant här sker. Även om man har avlat på ett friskt föräldrapar så kan det bli såhär tokigt utan påvisbar orsak, och det är bara att beklaga”, säger hon i inlägget.

Foto: Instagram, TV4

SENASTE NYTT!