TV4 hotar stämma profilen på grund av namnvalet: "Förvånad"

Efter tre års planering hotar TV4 med att sätta stopp för komikern Thomas Järvhedens show. Orsaken? De gillar inte namnet och hotar att stämma honom. "Jag blev faktiskt förvånad. Biljetterna är ju redan släppta sedan någon vecka", säger han till Aftonbladet.

I tre års tid har komikern Thomas Järvheden, 44, planerat och pratat om sin kommande show “Så mycket sämre”. Och nästa år är det premiär. I mars ska han tolka låtar humoristiskt och framför egen musik på Gröna Lundsteatern. Men nu vill produktionsbolaget Mastiff tillsammans med TV4 stoppa showen – eller åtminstone dess namn.

Enligt Aftonbladet ska de ha mejlat Järvheden och hotat med “rättsliga åtgärder” om han inte byter namn på showen.

– Jag tycker att det hela är tråkigt och lite snopet. Jag tycker att det är onödigt protektionistiskt, om man ska använda ett fint ord. Det är klart att det är ett starkt varumärke de har, men det är inte som att jag försöker sno det eller deras koncept på något sätt, säger han och lägger till:

– Sanningen är att jag talar alltid väl om programmet och drömmer ibland lite naivt om att vara med i det själv. Och att göra om allas låtar till roliga.

Enligt Thomas Järvheden ska de inte ha några synpunkter på showens innehåll, problemet är istället hur han marknadsfört den.

I mejl till tidningen skriver TV4 att det kan vara ett brott mot marknadsföringslagen att förknippa sig med någon annans renommé genom att använda sig av ett liknande kännetecken som används av ett annat företag”.

Thomas Järvheden har via sina sociala medier bett sina fans att komma med förslag på vad han istället kan döpa showen till. Det förslaget som han själv fallit för mest är dottern Tuvas tips: “Så mycket STÄMDre”.

– Det var roligast. Jag skrattade mycket när jag hörde det. Jag har fått flera förslag som jag tycker är rätt finurliga. Den kan heta ”Så mycket stämd” eller någonting i stil med ”Ostämda låtar”, säger han och lägger till:

– Jag vill inte reta TV4 och Mastiff i onödan med något som fortfarande är lite för nära.

LÄS OCKSÅ: Schulmans påhopp efter prins Gabriels dop: ”Vad fan är detta?”

LÄS OCKSÅ: 19-åringen har gjort 50(!) operationer för att likna Angelina Jolie

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!