LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-Filip Stiller om att dejta killar – familjens starka reaktion

01 mar, 2024 
Emelie Tholin
Filip Stiller
Han har tävlat i EM i konståkning, varit Malin Ewerlöfs dansare i Let’s dance och de senaste åren gör han succé i TV4:s nyhetsprogram!
Möt Filip Stiller Borowicz!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-profilen Filippa Fernqvist visar upp okända flickvännen WiktoriaBrand logo
TV4-profilen Filippa Fernqvist visar upp okända flickvännen Wiktoria

Em i konståkning & proffsdansare! TV4-profilen Filip Stiller Borowicz, 41, är en populär profil i TV4 och syns i såväl Nyheterna, Efter Fem och Nyhetsmorgon.

I unga år tävlade han i konståkning och ställde bland annat upp i EM. Filip lever idag som öppet homosexuell, men vägen att komma ut var inte helt okomplicerad. Särskilt inte för hans polska föräldrar.

Filip Stiller
Claudio Bresciani/TT

Mammans ursäkt till Filip Stiller: ”Bli kär i en tjej”

Det var när Filip som 19-åring hade surfat på familjedatorn hemma i Göteborg och besökt en sajt med avklädda män – men glömt att rensa webbhistoriken, som föräldrarna undrade vad som pågick. Bara för att han kollat in halvnakna män, behöver man ju inte vara gay – resonerade Filips mamma.

Annons

– Jag som hade haft svårt att hitta rätt tillfälle att berätta tog chansen och sa som det var. Även om det var oerhört pinsamt var det ändå en del av mig som tyckte att det var skönt att tvingas vara ärlig, berättar Filip i QX.

Nyheten landade dock inte så bra.

– Mamma tyckte att jag ändå skulle försöka bli kär i en tjej, för ”livet skulle ju bli så mycket enklare då”.

Han fortsätter:

– Idag har hon bett om ursäkt många gånger för att hon sa så (skrattar). Men jag förstår henne, hon ville mig bara väl. Man måste ge föräldrar tid när man kommer ut, och ha förståelse för att de kanske inte menar vad de säger just där och då. Man ligger så många steg före dem, då man oftast själv gått och funderat över sin läggning under en lång tid.

Filip Stiller om kärleken idag efter uppbrottet från killen

När chocken väl lagt sig tog föräldrarna Filips sexuella läggning med ro.

Annons

– Idag är allt toppen, de har inga som helst problem med att jag är gay och min förra pojkvän var så välkommen hem. Pappa bjöd honom på en gammeldansk första gången de sågs, och när pojkvännen tackade ja var det klart. Då var han godkänd (skrattar), säger Filip till tidningen QX.

2019 tog det dock slut med pojkvännen, men det höll i sex år. När Hänt möter Filip frågar vi hur det är med hans kärleksliv idag!

– Jag är singel fortfarande. Även om jag gärna skulle hitta någon att vara tillsammans med känner jag ingen stress att det måste ske nu, eller att jag måste vara ihop med någon för sakens skull.

Han fortsätter:

– Händer det så händer det, men jag vill inte tvinga fram något utan att det känns rätt, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons