Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4 bryter tystnaden efter kritiken mot Biggest loser VIP

TV4-tittarna kritiserar att deltagarna ej är överviktiga

Tittarna har rasat mot TV4 för att de anser att Biggest loser VIP-deltagarna inte är överviktiga. Nu bemöter TV4 kritiken.

Redan innan Biggest loser VIP 2018 har börjat sändas har tittarna kritiserat TV4 för deltagarnas vikt. Enligt tittarna har de kända profilerna som är med och tävlar helt enkelt inte alls haft så mycket övervikt att tittarna tycker det är motiverat att de är med i programmet som i slutändan går ut på att förlora mest procentuell vikt mot sin startvikt.

Alltså, mer än hälften av dom är inte ens överviktiga, inte ens lite större. Hur tänker ni?”, skriver en person på Instagram.

En del är ju inte jätteöverviktiga precis…”, tycker en annan.

Även på Facebook har programmet kritiserats och ifrågasätts.

”Biggest looser: skrattretande hur ni kan låta dessa relativt smala (nästan alla) delta när det finns så många andra, mycket större som bättre behöver hjälp att gå ner i vikt”, skriver en person.

Det var inte många med övervikt där inte. Bättre att hjälpa dom som verkligen behöver”, kommenterar en annan. 

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Bland deltagarna finns bland andra Kalle Moraeus, Alexandra Louthander, Carl Jan Granqvist och den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson.

– Jag vill bevara en skönhet som finns, och att bevara den är viktigt för mig, säger Gunilla Persson.

Biggest loser VIP:s läkare Mikael “Soldoktorn” Sandström tar själv upp de kända deltagarnas vikt under det första avsnittet och förklarar varför de är uttagna.

– Det finns ju några deltagare som verkligen behöver se över sin situation, och de måste göra det nu. Alla deltagare i år är ju inte extremt överviktiga, men de flesta har riktigt dåliga vanor vilket gör att de behöver livsstilsförändringar för att komma tillrätta med den föreliggande problematik som det här kan ge, säger TV4-läkaren Mikael “Soldoktorn” Sandström.

Biggest loser VIP:s exekutiva producent, Lotta Andersson, hälsar till Hänt via ett mejl att det finns en orsak till att de castat de deltagare de gjort tills programmets andra säsong.

– Biggest Loser VIP handlar om att genomgå en livsstilsförändring och våra modiga deltagare har olika anledningar till att de var i behov av och kände att de ville ta den här chansen att förändra sitt liv i en mer hälsosam och positiv riktning.

Se intervjun med Anna Book direkt efter vinsten i Biggest loser VIP 2017:

LÄS OCKSÅ: Anna Books raseri mot TV4 efter samtalen om Biggest loser

LÄS OCKSÅ: Det oväntade kärleksavslöjandet i Biggest loser: ”Vi ska gifta oss”

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!