Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4 ber om ursäkt efter rasistiska symbolen i Bonde söker fru: "Vi beklagar "

24 nov, 2018 
AvStina Dahlgren
Bonde söker fru Amanda bär tröja med sydstatsflagga
Amanda som dejtar Simon i Bonde söker fru bar en tröja med sydstatsflaggan på i tv. Nu ber både hon och TV4 om ursäkt.
Annons

I veckans avsnitt av Bonde söker fru är det dags för mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, att välja vilka två av de tre tjejer han vill ha kvar på sin gård. Elin Persson valde att lämna självmant eftersom hon inte tyckte att några gnistor hade uppstått mellan henne och Simon.

Amanda, 20, är nu en av de två kvarvarande som kämpar om Simons hjärta. Men nu har något helt annat än hennes kärlekskamp uppmärksammat, nämligen tröja som hon bar under Simons val. På den mörka luvtröja syns den amerikanska sydstatsflaggan, något som är förknippat med rasistiska rörelser och främlingsfientlighet. Nu ber TV4 om ursäkt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi beklagar naturligtvis om någon har tagit illa vid sig av detta. Utöver det har vi ingen kommentar, skriver pressansvarig Isabella Sehlström i ett mejl till Hänt. 

”Inget rasistiskt motiv bakom”

Amanda förklarar via presskontakten Isabella att hon inte menade något illa och att det inte finns något bakomliggande motiv med att hon bar tröjan.

Annons

”För mig är den här tröjan en del av raggarkulturen och den livsstil som associeras med den kulturen – att man gillar gamla amerikanska bilar till exempel, vilket jag gör. Det finns inget som helst rasistiskt motiv bakom, det vill jag vara väldigt tydlig med”. 

Tidigare i år fick även artisten Zara Larsson, 20, kritik för att hon hade publicerat en bild på sin Instagram från filmen Thelma och Louise från 1991, där skådespelaren Geena Davis, idag 62, poserar i en t-shirt med en sydstatsflagga på. Bilden raderades efter att hennes följare rasat.

Bonde söker fru sänds onsdagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Se årets alla bönder från Bonde söker fru 2018 här:

FOTO: TV4, IBL/Patrik Österberg

Annons