LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 bekräftar – Let's dance 2020 stoppas efter corona

26 mar, 2020 
Malin Ljung
Let's dance 2020 andra delfinal stoppas
TV4 tvingas ställa in Let's dance 2020 andra fredagsfinal. Detta efter att det finns misstankar om flera coronafall i produktionen.
Under torsdagsmorgonen bekräftade Steffo Törnquist det hela i Nyhetsmorgon.
– Då kan jag bekräfta det nu. Så blir det i alla fall, säger han.
Annons
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob PerssonBrand logo
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob Persson

Förra fredagen hade Let’s dance 2020 premiär i TV4, där bland andra Jan Björklund, Mikael ”Soldoktorn” Sandström, Penny Parnevik och Andreas Lundstedt tävlar.

Men den första direktsända fredagsfinalen såg inte ut som tittarna är vana. TV4 hade tagit beslutet att stoppa alla publik, så paren fick dansa inför tomma läktare. Orsaken är den pågående kampen mot coronaviruset och för att minska smittspridningen.

Trots det finns det personer inom produktionen som blivit sjuka. Komikern Anders Jansson insjuknade i början av veckan i hög feber, han har dock inte testats för coronaviruset – men TV4 tog ändå beslutet att han skulle stå över kommande fredagsfinal.

– Jag och produktionen bestämde att jag skulle vara hemma och hålla dem uppdaterade. Jag hade även feber tisdag kväll och i dag – onsdag – och har i dag även fått lindrig rethosta. Då bestämde produktionen att jag skulle ”stå över en omgång”, säger han till Expressen.

Annons

Steffo Törnquists avslöjande om Let’s dance

Enligt uppgifter till tidningen ska flera personer inom produktionen ha insjuknat, och under onsdagen hölls ett krismöte om huruvida programmet skulle ställas in eller ej.

TV4 har valt att inte bekräfta uppgifterna, men under torsdagsmorgonen bekräftade programledaren Steffo Törnquist att programmet ställs in under en diskussion med kollegan Jenny Strömstedt.

– Men det är obekräftat av TV4 än så länge, sa Jenny Strömstedt.

– Okej, men då kan jag bekräfta det nu. Så blir det i alla fall, svarade Steffo Törnquist.

Så ändras Let’s dance 2020

Uppgifter som Expressen tagit del av menar att TV4 förvisso ställer in den ordinarie Let’s dance-sändningen, men att de arbetar febrilt med att göra ett alternativt Let’s dance-program.

Tv4 har under de senaste veckorna arbetat med att försöka skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt för deltagarna och de anställda. Bland annat tvingades de före premiären ta det tuffa beslutet att stoppa deltagaren Siw Malmkvist, 83. Orsaken var att man inte ville riskera att hon skulle utsättas för smitta, då hon ingår i en riskgrupp.

FOTO: Olle Sporrong/TT

Annons