LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 avslöjar dramatiska händelsen i Sommar med Ernst

09 jul, 2020 
Ernst Kirchsteiger
Under inspelningen av torsdagens avsnitt av Sommar med Ernst gick det inte som planerat.
Nu berättar Ernst Kirchsteiger och TV4 för Hänt om den plötsliga händelsen som såg ut att ställa till det rejält.
Annons
TV4:s chockbesked – ändrar Sommar med Ernst 2020Brand logo
TV4:s chockbesked – ändrar Sommar med Ernst 2020

I hela tolv års tid har Ernst Kirchsteiger, 62, förgyllt somrarna med TV4:s klassiker Sommar med Ernst. I programmet delar han med sig av sina bästa knep gällande inredning och trädgård. Årets säsong är nu i full gång men på grund av pandemin ser upplägget inte riktigt ut som tidigare. Det var i maj som TV4 delade med sig av beskedet att de tvingats göra stora förändringar i programmet.

Tittarna är vana vid att se Ernst ta sig an ett boende som han sedan arbetar med under hela säsongens gång för att nå den maximala mysfaktorn. Så blev det inte i år. I denna säsong får tittarna istället ta del av en hel del tillbakablickar. Men detta utesluter inte att Ernst fortsätter att laga mat och bjuda på tips för hemmet precis som vanligt.

Händelsen under inspelningarna

Säsongen är nu igång och trots förändringarna ser det ut att fungera minst lika bra. Under de senaste avsnitten har TV4-tittarna fått se Ernst dela med sig av sina godaste recept samt bästa tips för hur man får en lugn känsla i sitt vardagsrum.

Annons

Men ibland går inte inspelningarna som planerat, även om man har ett proffs som Ernst i spetsen. Under inspelningen av torsdagens avsnitt kunde det ha slutat tråkigt för TV4-tittarna. Det fanns faktiskt möjlighet till att programmet inte skulle kunna spelas in som planerat. När Ernst och produktionen befann sig på inspelningsplatsen skedde nämligen något som höll på att ställa till det rejält.

”Väntade och väntade”

För att Ernst ska kunna genomföra sina olika moment i programmet krävs en hel del material – något som plötsligt en dag såg ut att utebli.

– Vi väntade och väntade hela dagen, men ingen leverans kom. De skulle användas dagen därpå, säger Henrik von Kern, producent på Sommar med Ernst och fortsätter:

– Vi fick veta att budbilen hade fastnat på danska gränsen på grund av den rådande pandemin.

Som tur var så löste sig situationen och produktionen kunde fortsätta som planerat.

– Strax efter midnatt rullade bilen in på området. Det var en lättnad, säger Henrik von Kern.

Ernst Kirchsteiger om händelsen

Till skillnad från produktionens oro så fann sig Ernst snabbt i situationen. Han valde att tänka positivt och hoppas på det bästa.

– Sådant där löser sig alltid, jag hade fått komma på något annat att göra om leveransen inte hunnit fram i tid, säger Ernst Kirchsteiger.

Sommar med Ernst sänds torsdagar 20:00 på TV4 och TV4 play.

FOTO: Natanael Johansson/TT/Henrik Montgomery/TT

Annons