Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4 avslöjar: Det ska Lilla Nymos valp Solo göra i framtiden

Hundcoachen Fredrik Steen avslöjar i TV4 Nyhetsmorgon vad Lilla Nymos valp Solo ska göra i framtiden.

Nyhetsmorgon-hunden Lilla Nymos valp har fått ett eget namn, Solo. Än så länge är valpen liten, men hundcoachen och hussen Fredrik Steen meddelar nu att det börjar bli dags att tänka på framtiden.

Nyhetsmorgons egen hund-maskot, labrador-tiken Lilla Nymo har en dramatisk tid bakom sig. I mars blev Nymo mamma till fem valpar. Tyvärr dog fyra av dem av oklar anledning bara dagar efter födseln. Endast en valp överlevde.

Annons:
Här är sommarens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Den sista valpen har nu fått namnet Solo. Namnet valdes just för att Solo var den enda valpen som blev kvar. Idag mår Solo bra och är en frisk och busig liten valp. Men livet kommer inte bara vara lek för Solo. Hundcoachen och husse Fredrik Steen, 45, har stora planer för sin valp.

– Vi satsar på polishund. Det svåraste, säger Fredrik Steen i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han och Solo besöker programmet i samband med att Svenska Brukshundsklubben fyller 100 år. Med i studion finns också Svenska Brukshundklubbens generalsekreterare Therese Palm som är övertygad om att Solo skulle bli en bra polishund.

Fredrik Steen berättar att det är tre saker som gör att en hund passar som polishund.

– Nerver, hur hunden håller ihop i pressade situationer. Mod, hur hunden reagerar när den är rädd. Och det man kallar motor. Hur länge kan hunden jobba, säger Fredrik Steen.

Just motor kan vara viktigt när en hund exempelvis söker efter en försvunnen person. Då kan en polishund arbeta i ett dygn i sträck.

Fredrik Steen passar också på att berömma Svenska Brukshundsklubben för deras arbete.

– Brukshundsklubben är unik i världen, säger han.

Programledaren Tilde de Paula Eby, 45, tror också att Solo skulle vara en bra polishund. Men just nu är den lilla valpen mest gullig.

– Så fruktansvärt söt så det nästan gör lite ont, säger Tilde de Paula Eby.

Lilla Nymo blev hela Sveriges älskling när hon presenterades som valp i TV4:s Nyhetsmorgon 2015. Det var också i Nyhetsmorgon hon fick sitt namn.

Nyhetsmorgons programledare Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist var förväntansfulla inför Lilla Nymos ultraljud i februari.

Det visade sig att hon väntade "minst fyra valpar". Här med husse, hundcoachen Fredrik Steen, och veterinären Chrisophe Bujon.

Det visade dig vara fem valpar, men fyra av dem dog av okänd orsak strax efter födseln.

En valp har klarat sig och mår nu bra.

Hetast på Hänt TV: VIKTOR FRISK avslöjar sanningen om relationen till sin DANSPARTNER LINN

LÄS OCKSÅ: Här avslöjar Tilde de Paula och Sebastian von Sivers sina tatueringar i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Fina budskapet bakom namnet på Lilla Nymos valp – hyllas i TV4

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!