nyhetsmorgon

Här avbryts Nyhetsmorgon på TV4 mitt i direktsändning – kanalens chockbeslut

Anders Pihlblad, Maria Forsblom

Långköraren Nyhetsmorgon är allas favoritprogram på morgnarna. Men i senaste sändningen avbröts programmet plötsligt.
Läs om varför här!
Brister ut i skratt efter reportern fråga om kronprins Haakon
0:27

Efter reklamen: Brister ut i skratt efter reportern fråga om kronprins Haakon

(0:27)

Slå på ljud

Hösten är här och det innebär att allas favoritprogram Nyhetsmorgon har förlängts med två timmar.

– Det är så, så roligt att Nyhetsmorgon är så uppskattat av så många och då vill vi bara ge er ännu mer, sade Soraya Lavasani, 40, en av programledarna, i programmet när nyheten avslöjades.

Därför plockades Efter fem bort från TV4

TV4 har flera populära långkörare på kanalen som flera tittare uppskattar och kollar på dagligen. Men ibland kan programmen på TV4 försvinna helt från tablån eller byta kanal.

Nyligen försvann TV4:s program Efter fem helt från TV4. Alternativet var att kolla på TV4 play eller kanal Sju. Anledningen bakom försvinnandet var Fotbolls-VM i Qatar och TV4 sände istället en match mellan Polen och Mexiko.

Ändringen var inget som gick hem hos tittarna och flera kommenterade på TV4:s Facebook att de inte var helt nöjda med att programmet hade bytt kanal.

”SÅ SORGLIGT att den fruktansvärda Qatar-fotbollen är på TV4 istället för Efter Fem. Bojkottar Qatar-fotbollen - vill inte se en sekund av den! Önskar att TV4 också hade bojkottat detta fruktansvärda event där t ex spelarna får gult kort om de visar att de står upp för mänskliga rättigheter.”, skrev en person.

”Vad glad jag blev när jag hittade er på 7 :an, den där jäkla fotbollen tar över hela svt, men världscupen i skidor klarar de inte av att sända”, skrev en annan.

TV4 stoppar sändningen – tittarnas starka reaktioner

Men det är inte bara Efter fem som påverkas av Fotbolls-VM. I senaste sändningen av Nyhetsmorgon fick vi vara med om ännu ett avbrott på TV4. Nyhetsmorgon sänds varje dag från klockan 05.45 till 12.00 på vardagar och 08.00 till 12.00 på helger.

Första delen av sändningen var det Martin Järborg och Soraya Lavasani som styrde skutan på TV4. Men sedan tog Anders Pihlblad och Maria Forsblom över, men denna gång i kanal 7.

– Vi sänder ju i 7an nu och det är förstås på grund av fotbollen, sa Anders Pihlblad innan sändningspausen.

Byte av kanal har tittare reagerat på precis som med Efter fem.

”Det vore bättre om fotbollen gick på Sjuan. Eller på någon sportkanal. Det är väl det de är till för. Jag hoppas att ni inte tänker tjata om fotboll varje dag i Nyhetsmorgon.”, skriver en tittare.

När Hänt når TV4 svarar kanalen.

”Just nu sänder TV4 fotbolls-VM. Vissa dagar kommer då bland annat att Nyhets morgon flytta till Sjuan. Men sänds precis som vanligt på TV4 play.”

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN