Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV3:s svar efter kritiken mot diskvalificeringen i Paradise hotel

27 mar, 2019 
AvStina Dahlgren
Jeppe Johansson avslöjar: det fick mig utslängd
Jesper ”Jeppe” Johansson tvingades lämna Paradise hotel. Nu ifrågasätter tittarna TV3:s beslut och anser att deltagarna i programmet behandlas olika.
Annons

Skandalerna i årets Paradise hotel har duggat tätt. Tidigare i veckan fick Jesper ”Jeppe” Johansson, 28, lämna programmet.

– På grund av upprepade regelbrott har Jeppe behövt lämna. Han har brutit flera säkerhetsregler och också brutit mot hur vi har bestämt att vi ska behandla varandra, framför och bakom kamerorna, sa programledaren Rebecca Stella till de andra deltagarna.

Exakt vad han hade gjort ville TV3 inte gå ut med. Enligt Jesper själv ska han ha dragit opassande skämt vid flera tillfällen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var en verbal jargong som de till slut tyckte blev för mycket för dem. Att de inte kunde hantera det, berättade han för Hänt.

Många tittare har reagerat på att Jeppe fick lämna, men framför allt har ilskan varit stor över att deltagarna får olika konsekvenser av samma beteende. Erica Lindberg, 22, har under programmet hamnat i bråk flera gånger där hon kallat övriga deltagare för kränkande ord, fått vredesutbrott samt slagit en av de tävlande i ansiktet. På Paradise hotels Instagram ställer sig följarna nu frågande till varför Jeppe fick lämna, medan Erica får vara kvar.

Annons

”Tycker ni ska se över det riktigt ordentligt för härifrån ser de inte bra ut alls från era tittares ögon! Fy skäms på er att he en spelare som Erica gapandes och skrikandes och att ni inte ens kan uttala er om vad Jeppe gjort.”

”Det är anmärkningsvärt att hon inte också åker ut med tanke på hennes otrevliga och våldsamma beteende som också borde räknas in som regelbrott.”

”Hur kan ni acceptera att Erica brukar våld mot en annan deltagare? Är inte det ett regelbrott att slå någon på käften?” skriver några av dem.

TV3 accepterar inte våld i Paradise hotel

TV3 svarar nu på tittarnas kritik och menar att det handlar om en helhetsbedömning de gör för varje deltagare.

– Till skillnad från andra deltagare som har fått varningar så har Jeppe brutit mot regler både framför och bakom kameran vid upprepade tillfällen. Vi kan tyvärr inte gå in på produktions- eller kontraktsdetaljer, men allt som händer syns inte utåt i rutan, skriver Wayne Seretis, tillfällig presschef på medieföretaget NENT group i Sverige.

Annons

Han skriver att de självklart inte accepterar våld, och att produktionsbolaget vid sådana situationer omedelbart går in och bryter. För dem är deltagarnas trygghet oerhört viktigt.

– Vad gäller hårda ordväxlingar så uppstår det ibland konflikter och starka känslor i huset, något de flesta deltagare kan känna igen sig i. Produktionen utvärderar hela tiden stämningen i huset och är lyhörd om någon deltagare upplever att det går över gränsen. Då agerar vi givetvis.

Erica Lindbergs egna ord efter näthatet

Erica själv menar att programmet är vinklat till hennes nackdel och berättar att hon har fått motta en mängd elaka kommentarer från tittarna.

Som alla har sett är jag klippt & vinklad väldigt psycho och dessutom är det bortklippt när vissa har varit rent ut sagt hemska mot mig. Allt är glömt idag mellan alla berörda men jag måste verkligen få säga att USCH vad hemska vissa människor är. Jag har läst mina kommentarer & det är verkligen sorgligt att man kan sjunka så lågt att man näthatar en person så otroligt mycket pga ett bråk inne i en reality-show.” skriver hon på Instagram.

Annons

Erica påpekar att många tittare kastar sten i glashus då de anser att hennes agerande är fel, men sedan gör allt för att trycka ner henne och vara elaka.

Det är lätt att döma människor men detta är faktiskt vidrigt. Jag kan ta skit men det finns faktiskt dom som inte kan det, ha det i åtanke. OCH: vissa av er är så OTROLIGT mycket värre än ett bråk i PH.

Paradise hotel sänds måndag till onsdag klockan 22.00 på Viafree,  TV3 och Viaplay.

FOTO: TV3

Annons