LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV3:s nya ödesbesked om Ensam mamma söker – efter långa tystnaden

05 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Tv3:s besked om Ensam mamma söker.
Ensam mamma söker har visats i tio säsonger.
Nu berättar presschefen Susanne Nylén hur framtiden för programmet ser ut.
Annons
Hemma hos Jocke och Jonna LundellBrand logo
Hemma hos Jocke och Jonna Lundell

Det populära dejtingprogrammet där tre singelmammor söker den efterlängtade kärleken har visats i tio säsonger. Ensam mamma söker började nämligen sändas i augusti 2007 och har sedan dess lockat många tittare och kärlekssugna singelmän och singelkvinnor genom åren, som har velat testa sin chans att träffa den rätta att dela framtiden med.

I programmet får vi följa tre mammor på nära håll när de försöker finna kärleken på nytt efter att deras tidigare relation av olika anledningar avslutats. Män som även de är singlar och längtar efter pirret i magen skickar in brev till en utvald singelmamma, varpå de väljer vilka de tycker är intressanta nog att testa börja dejta i verkligheten. Männen får en inblick i mammornas vardag när de tävlar om att vinna deras hjärtan, men förutom det går de även ut på romantiska utflykter och middagar för att se om romansen kan växa fram ännu en gång.

Kärlekslycka för Elin och Marcus

Och för många inblandade har deras medverkan i Ensam mamma söker förändrat deras liv för all framtid, och några av de lyckligt lottade som funnit kärleken genom programmet är de numera makarna Elin Sylvén och Marcus Sylvén. Det var i slutet av säsongen som Marcus gick ner på knä för att fria till hans stora kärlek, och i somras tog turturduvorna det stora steget att äntligen bli man och hustru. Men det är inte det största som har hänt paret sedan de träffades under inspelningen av programmet.

Förra våren föddes nämligen deras första gemensamma son Alve. Elin var gravid redan på pressträffen, men eftersom pappan till barnet inte fick avslöjas tvingades de hemlighålla familjelyckan tills det att det sista avsnittet sänts på tv. Men i maj kom Elin med ännu en glädjande nyhet. Hon och Marcus väntade nämligen sitt andra barn, och för Hänt berättade hon om gravidlyckan.

Annons

– Det känns såklart jättekul, men det kommer bara skilja drygt 16 månader mellan Alve och kommande bebisen och eftersom jag pluggar på heltid så kommer det ju såklart också bli en utmaning med två små barn så tätt.

Och under gårdagen fick Alve äntligen en lillebror.


Framtidsbeskedet för Ensam mamma söker
Hösten är här och tiden då många tv-program har säsongsstart har nu passerat, trots det syns inte Ensam mamma söker i tv-rutan. Många tittare till det populära dejtingprogrammet undrar nu därför hur framtiden för programmet ser ut, och i ett mail till Hänt berättar presschefen Susanne Nylén hur det ligger till.

”I dagsläget har vi ingen ny säsong av Ensam mamma söker inplanerad”, skriver hon.

Vi vet med andra ord inte om eller när singelmammorna är tillbaka i rutan igen, men vi hoppas det sker inom en snar framtid.

Annons