Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV3:s nya besked om AYTO efter skarpa kritiken mot Martin Björk

03 apr, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Efter kritikstormen mot TV3:s dokusåpa "Are you the One – Sverige" lämnar kanalen nya besked om programmets framtid.
Annons

Under måndagen stoppade TV3 senaste avsnittet av dokusåpan Are you the One – Sverige efter att programledaren Martin Björk anklagats för att ha uttalat sig transfobiskt. Avsnittet publicerades under dagen på Viafree och efter att skarp kritik riktats mot produktionen togs det sedan bort. Sändningen av avsnittet på TV3 senare på kvällen stoppades också, istället sändes en repris från förra veckan.

I avsnittet ska Martin ha frågat deltagarna vem av tjejerna i programmet som “egentligen föddes som kille”. Killarna ska då ha reagerat med att bli obekväma och börja fånskratta. Varpå Martin då säger att det bara var ett skämt och skratt ska ha brutit ut. Någon som inte alls uppskattade produktionens val att ha kvar denna sekvens i avsnittet var deltagaren Emma Linnerborg. Hon har visat sitt missnöje mot produktionen på sin Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag blir bara så ledsen när jag ser hu redaktionen valt att klippa ihop det här. Att de ens valt att ta med det här förstår jag mig inte ens på. Det här är bara rent av sexistiskt och transfobiskt, säger Emma på sin Instastory.

Annons

TV3 har nu bett om ursäkt och klippt om avsnittet. Både måndagens och tisdagens avsnitt kommer därför att visas under tisdagskvällen på tv.

– Vi kan konstatera att vi fallerat och när vi insåg det vidtog vi åtgärder. Med facit i hand borde vi så klart ha agerat tidigare. En omklippt version kommer upp under dagen på Viafree och visas ikväll kl 22 på TV3 då det blir dubbelavsnitt, säger pressansvarige Susanne Nylén.

Ursäkten som kanalen publicerat är riktad till publiken, men också till deltagarna i programmet. Efter att kritiken stormade in över kanalen så har de haft flera möten för att undvika att detta ska upprepa sig.

– Vi har haft flera samtal och pratat med alla berörda parter för att lösa det rent tekniskt. Vi tar det på stort allvar och ser till att detta felagerande är och förblir en engångsföreteelse, säger Susanne Nylén och fortsätter:

– Vi ber om ursäkt då vi inte haft för avsikt att såra någon eller orsaka transfobi. Vi agerade så fort vi insåg vidden av vad denna kommentar orsakat.

Are you the one Sverige – alla deltagare

FOTO: TV3

Annons