LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

TV3:s blixtändring efter händelsen i Paradise hotel 2020

20 mar, 2020 
Paradise hotel
TV3:s Paradise hotel är i full gång och säsongen har flutit på som vanligt.
Men på grund av Coronavirusets spridning i Sverige har det nu blivit drastiska förändringar för programmet, som utspelar sig på ett lyxhotell i Mexiko.
– Alla eventuella kopplingar till dagens situation är oavsiktliga, säger Susanne Nylén, presschef på Nordic Entertainment Group i Sverige.
Annons
Paradise hotel 2020Brand logo
Paradise hotel 2020

Succén Paradise hotel 2020 fortsätter och går som vanligt hem hos tv-tittarna. Som i alla andra säsonger bjuds det på taktik, kärlek och en hel del bråk.

Till en början ställdes fyra lag mot varandra med tre deltagare i vardera, som tävlar mot varandra i hopp om att vinna äran – och en halv miljon kronor.

Gällande det Coronavirus som snabbt spridit sig runt om i världen och råder även i Sverige, så har flera tv-program varit tvungna att vidta en hel del åtgärder. Exempelvis sänds båda tv-programmen Stjärnornas stjärna och Let’s dance live – helt utan publik.

Fest inne på Paradise hotel 2020
Fest på hotellet. FOTO: Viafree

Drastiska förändringarna

Program som är tidigare inspelat och inte sänds live har inte behövt ändra något, då det inte har någon slags inverkan idag. Me, nu har tiden kommit även för Paradise hotel att behöva vidta åtgärder.

Annons

Eftersom realityprogrammet är inspelat långt i förväg betyder det att produktionen inte alls vet hur situationen ser ut i Sverige när programmet kommer att visas.

Varje vecka inne på Paradise hotel har deltagarna så kallade tema-veckor, exempelvis var det förra veckan bank-vecka på hotellet – då en låtsasbank höll i trådarna på hotellet.

Bank-vecka inne på Paradise hotel.
Bank-vecka inne på Paradise hotel. FOTO: Viafree

Sjukhusveckan i Paradise hotel

Nästa vecka är det sjukhus-vecka på hotellet. Nordic Entertainment Group väljer nu att tydliggöra för tittarna att avsnitten är inspelade långt innan coronavirusets utbrott och att alla eventuella kopplingar till dagens situation inte alls är avsiktliga från deras håll.

– Syftet är att vi vill förekomma, förtydliga och informera. Paradise Hotel är ett underhållningsprogram som spelades in redan i höstas. I dagens läge när vi får ständiga rapporter från sjukvården vill vi uppmärksamma tittarna på att alla eventuella kopplingar som kan dras till världssituationen idag är oavsiktliga och olyckliga, säger Susanne Nylén, presschef på Nordic Entertainment Group i Sverige.

Annons

Anledningen till att NENT Group väljer att trots omständigheterna visa avsnitten är för att det är en del tävlingsmoment och en parceremoni som hade påverkat tittarnas insikt i programmet om de inte fått se det.

– Det är svårt att förutse olika situationer och detta spelades som sagt in i höstas. Vi hoppas att tittarna har överseende med detta tema. Med tanke på Paradise Hotels tävlingsupplägg går det inte att låta bli att sända vissa avsnitt, fortsätter Susanne Nylén.

I och med denna situation kommer NENT Group att lägga ut en informationsskylt i syfte om att uppmärksamma tittarna på att alla eventuella kopplingar till dagens eventuella kopplingar inte är avsiktliga.

FOTO: Viafree

Annons