TV3 svar på tittarnas kritik – efter oron för Nina Glimsell

Paradise Hotel får nu skarp kritik.

Flera tittare oroar sig över Nina Glimsells mående – och ger nu en känga till Paradise hotel-produktionen.
Nu ger TV3 ett svar efter kritiken gällande deltagaren.
– Vi har självklart en ständig dialog med de medverkande före, under och efter inspelningen, säger Susanne Nylén, Presschef Nordic Entertainment Group.

Nina Glimsell Udovicic, 25, gjorde entré i TV3:s dokusåpa Paradise hotel 2018. Inne på hotellet fann hon kärleken i Marcelo Peña, 29. Efter inspelningarna flyttade de ihop i Stockholm och började planera inför en framtid ihop. I början av året tog förhållandet dock slut.

– Vi har gått skilda vägar, vilket de flesta förstår nu. Det var ett otroligt tufft break-up om man säger så, sa Nina i en video på Youtube.

Direkt efter uppbrottet åkte Marcelo till Mexiko för att spela in ännu en säsong av Paradise hotel. Snart stod det klart att även Nina skulle vara med i dokusåpan. I hennes introduktionsvideo säger hon att hon var hjärtekrossad när det tog slut, men att hon nu har gått vidare.

– Det tog ett tag innan jag kom över Marcelo, men nu är jag definitivt det. När man väl vaknar upp så finns det inget att kolla tillbaka på.

Trots att hon i videon påpekar att hon är över honom blev det ett jobbigt första möte när Nina gjorde entré på hotellet.

– Att höra Marros röst… Hjärtat droppade ju i marken. Det kändes sjukt, sa hon då i programmet.

Efter Ninas entré har det forna paret haft ett flertal konflikter – och Nina blir märkbart ledsen och upprörd flera gånger då Marcelo är intim med andra tjejer.

I ett klipp på Paradise hotels Instagram, som visar hur Nina ber om ursäkt till Camilla Skalleberg, 20, för att hon har skällt ut henne för att hon varit med Marcelo, finns ett flertal kommentarer om att Nina inte verkar må så bra. Tittarna menar på att det är fel av produktionen att ha med en person på hotellet som mår så dåligt över en annan deltagare inne i huset.

”Finns det inte psykologer som finns där innan deltagarna kliver in. Uppenbart att Nina mår psykiskt dåligt. Synd om båda i detta läge. Mobbning är aldrig okej. Det rättfärdigar inte Ninas beteende, men jag tycker dock att ni gjorde misstaget att ta med henne ens när hon mår så pass dåligt innan”, skriver en, varpå en annan tittare svarar på denna kommentar med:

”Håller med 100%. Helt sjukt att utnyttja någons psykiska ohälsa på det viset från produktionens sida endast för att få ”bra tv”. Så uppenbart att hon mått skit från första stund hon satt sin fot på hotellet, vilket inte är konstigt alls. Självklart vill hon dit, men produktionen borde inte låtit henne. Det är att utnyttja någon i en svag situation och det blir märkbart allt annat än bekvämt för alla i huset. Gör ont att se på alla sätt och vis.”

TV3:s svar på kritiken

När Hänt frågar produktionen hur de tänker kring kritiken svarar de att de inte kan kommentera enstaka personer, men att alla har genomgått ett psykologsamtal innan medverkan.

”Vi går inte in på specifika fall och hur det går till i castingprocessen. Men generellt kan jag säga att alla genomgår psykologsamtal och måste få grönt ljus av psykologen för få medverka i programmet”, skriver Susanne Nylén, presschef för Nordic Entertainment Group, i ett mejl till Hänt och fortsätter:

”Av erfarenhet vet vi att känslor ofta förstärks inne i huset och vi har självklart en ständig dialog med de medverkande före, under och efter inspelningen och erbjuder psykologhjälp efter hemkomst för dem som önskar”.

Hänt har sökt Nina Glimsell.

FOTO: Patricia Recourt/Viafree

Senaste nytt