TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV3-profilens mardrömsförlossning – blev förlamad från halsen och ner

26 okt, 2017 
AvHanna Svärd
Johanna Ridde är en av mammorna i nya säsongen av TV3:s "Ensam mamma söker". I en intervju med tidningen Mama berättar hon nu om sin skräckförlossning med sonen Gabriel.
Annons

“Ensam mamma söker”-deltagaren Johanna Ridde, 29, visste redan under graviditeten med sonen Gabriel, 1, att hon skulle bli ensamstående. Hon och pappan hade ett “on and off”-förhållande och att hon skulle bli med barn var aldrig planerat.

För tidningen Mama berättar hon nu om hur graviditeten var okomplicerad och aldrig blev tuffare än att hon drabbades av enstaka krämpor och halsbränna. Men när det blev dags för förlossningen fick Johanna erfara något helt annat.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag var en sådan här tjej som inte tänkte alls på förlossningen. Jag tänkte att det är klart att han kommer vara ute på 4-5 timmar. Att det skulle gå som smort, men det gjorde det inte, säger hon till Mama.

Nej, förlossningen tog betydligt mycket längre tid än så. Från första värken till att han var ute med akut kejsarsnitt hann det gå tre dygn. Innan hon till slut kunde få en plats på BB, hade hon dessutom hunnit bli hemskickad två gånger.

Annons

– Jag fick epidural ganska tidigt, jag hade så ont. Nu har jag ju ingenting annat att jämföra med, men jag ville bara försvinna så de försökte hjälpa mig på alla vis, berättar hon.

Gabriel mådde bra hela tiden, men när läkarna till slut upptäckte att han låg med huvudet uppåt, blev det akut kejsarsnitt.

Till slut kom sonen och Johanna berättar om hur hon fick se hans ansikte innan läkarna bar iväg på honom. Först somnade hon av utmattning, då hon inte sovit på flera dygn.

Men när hon vaknar igen kan hon inte ta emot den nyfödde sonen.

– Efter det var det två timmar då jag fick titta på honom, men inte kunde hålla honom.

Epiduralen hade tagit snett och Johanna hade blivit bedövad från halsen och ner.

– Jag vet inte om det är praxis, men jag fick bara påfyllt epidural före kejsarsnittet, eftersom de redan hade satt det på mig, och den tog väl lite ojämnt. Jag kände inte min högerarm, vilket jag tyckte var väldigt obehagligt… säger hon.

Johanna blev inte permanent förlamad, men trots att skräckupplevelsen ändå satt sina spår, känner hon sig nöjd med hur hon blivit bemött i efterhand.

– Det tog det lång tid att komma tillbaka efter kejsarsnittet men jag blev väldigt uppfångad. De frågade på BVC hur det kändes och om jag upplevde att jag blev bestulen min förlossning, men det tror jag kommer tillbaka nästa gång, säger hon.

Foto: Stella Pictures, TV3

Annons