TV3-profilens ilska efter beskedet – om obotliga sjukdomen

Ellinor Bjurström lider av den kroniska sjukdomen psoriasis. Nu rasar hon mot att unga med psoriasis inte ska få den vård de behöver. "Fy vad jag blir arg", skriver hon.

Modellen och “Top Model”-profilen Ellinor Bjurström, 23, lider av obotliga systemsjukdomen psoriasis som bland annat orsakar torra, röda utslag. Nu har hon lagt upp en bild på Instagram där hon berättar om sjukdomen och hur den påverkar hennes liv.

“Min psoriasis är tillbaka, det får mig att bli osäker och må skit. Men i långa loppet gör mig starkare än någonsin”, skriver hon till bilden.

Psoriasis går inte att bota och behandlas med salvor, krämer, ljusbehandling och klimatvård som innebär att man vistas i ett varmt och soligt klimat i minst tre veckor (källa: Psoriasisförbundet).

I sitt Instagraminlägg skriver nu Ellinor Bjurström att vårdresorna tillsammans med föreningen Ung med psoriasis har blivit nekade landstingsstöd.

“De vårdresorna tillsammans med ung med psoriasis har blivit nekade landstingsbetalt. Det betyder alltså att flera unga med psoriasis inte kommer kunna få den vården som dom förtjänar. Resan finns kvar men att man får betala själv. Fy vad jag blir arg”, skriver hon.

Ellinor Bjurström berättar att resorna har varit väldigt viktiga för henne och det som fått henne att kunna älska sig själv.

De resorna har gjort så att jag kan vara en normal ungdom på sommaren, utan resan hade jag legat hemma varje dag och gömt mig“, skriver hon.

Ellinor Bjurström har länge velat sprida kunskap kring sjukdomen och ändra synen på psoriasis.

Förra våren la hon upp en bild på sin bara rygg på Instagram där hon skrev att hon slutat med sina sprutor på grund av de svåra biverkningarna.

Jag slutar på det som har hjälpt mig att bli av med psoriasisen. Men vet ni en sak? När jag kollar på den här bilden idag så ser jag en ung, vacker tjej som är så sjukt mycket coolare med prickar“, skrev hon då.

Hänt har sökt Stockholms läns landsting.

LÄS OCKSÅ: Gravida TV4-profilen ryter ifrån efter kritiken: ”Vidriga kommentarer”

LÄS OCKSÅ: Avslöjandet i Ellinor Bjurströms bild får alla att häpna: ”Sjukt bra”

FOTO: Instagram, IBL

SENASTE NYTT!